Ingrediencie
- 1 šálka sushi ryže,
- 1 šálka vody,
- hladká múka,
- ryžová múka,
- ryžový ocot,
- Bonito fliačky (sušené tuniakové chipsy),
- krevety,
- Yaki – Nori pečené morské riasy ( pláty),
- 2 PL majonézy,
- chilli podľa chuti,
- olej,
- čerstvý tuniak,
- jarná cibuľka,
- čierne sezamové semienka,
- listový šalát,
- 1 avokádo,
- 1 uhorka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tempura rolky
Sushi ryžu poriadne umyjeme a dáme variť do rovnakého množstva vody ako je ryže. Prikryjeme a keď začne vrieť, varíme 10 minút, neotvárame ! Potom odložíme zo sporáka a necháme ešte 10 minút neotvorené odpočívať. Na záver ryžu preložíme do misy a ochutíme zmesou cukru, soli a ryžového octu podľa chuti.
V miske si vymiešame tempura zmes – rovnaké množstvo hladkej múky, ryžovej múky a vody. Tigrie krevety očistíme, narežeme, obalíme v hladkej a ryžovej múke, pokvapkáme tempura zmesou a vypražíme na oleji.
Na podložku položíme pečenú sušenú riasu mastnou stranou hore, na to zľahka po celej ploche navrstvíme pripravenú sushi ryžu, posypeme čiernymi sezamovými semienkami a chilli. Obrátime na druhú stranu, poukladáme plátky čerstvého tuniaka, nakrájanú cibuľku, posypeme chilli a pomocou podložky natesno zvinieme. Na druhú sušenú riasu opäť navrstvíme ryžu so sezamom a chilli, ale na druhú stranu poukladáme listový šalát, avokádo a uhorku na slížiky, upečené tigrie krevety, potrieme majonézou a zvinieme. Zvinuté rolky ešte obalíme v Bonito fliačkoch. Nakrájame na valčeky a podávame so slížikmi z bielej reďkovky.
Šéfkuchár: Jun Weding | Recept z epizódy: 19. 02. 2012
Ingrediencie
- 1 šálka sushi ryže,
- 1 šálka vody,
- hladká múka,
- ryžová múka,
- ryžový ocot,
- Bonito fliačky (sušené tuniakové chipsy),
- krevety,
- Yaki – Nori pečené morské riasy ( pláty),
- 2 PL majonézy,
- chilli podľa chuti,
- olej,
- čerstvý tuniak,
- jarná cibuľka,
- čierne sezamové semienka,
- listový šalát,
- 1 avokádo,
- 1 uhorka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame