Tempura rolky - Tajomstvo mojej kuchyne

Tempura rolky

Maspoma

Sushi ryžu poriadne umyjeme a dáme variť do rovnakého množstva vody ako je ryže. Prikryjeme a keď začne vrieť, varíme 10 minút, neotvárame ! Potom odložíme zo sporáka a necháme ešte 10 minút neotvorené odpočívať. Na záver ryžu preložíme do misy a ochutíme zmesou cukru, soli a ryžového octu podľa chuti.

V miske si vymiešame tempura zmes – rovnaké množstvo hladkej múky, ryžovej múky a vody. Tigrie krevety očistíme, narežeme, obalíme v hladkej a ryžovej múke, pokvapkáme tempura zmesou a vypražíme na oleji.
Na podložku položíme pečenú sušenú riasu mastnou stranou hore, na to zľahka po celej ploche navrstvíme pripravenú sushi ryžu, posypeme čiernymi sezamovými semienkami a chilli. Obrátime na druhú stranu, poukladáme plátky čerstvého tuniaka, nakrájanú cibuľku, posypeme chilli a pomocou podložky natesno zvinieme. Na druhú sušenú riasu opäť navrstvíme ryžu so sezamom a chilli, ale na druhú stranu poukladáme listový šalát, avokádo a uhorku na slížiky, upečené tigrie krevety, potrieme majonézou a zvinieme. Zvinuté rolky ešte obalíme v Bonito fliačkoch. Nakrájame na valčeky a podávame so slížikmi z bielej reďkovky.

Maspoma

Šéfkuchár: Jun Weding | Recept z epizódy: 19. 02. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu