Ingrediencie
- na Tabbouleh:
- 1 hrnček SOS Quinoy
- 2 hrnčeky vody
- šťava z jedného citróna
- 3 PL olivového oleja
- 200 g paradajok
- 200 g šalátu
- 1 uhorka
- 3 jarné cibuľky
- mäta
- petržlenová vňať
- 1 ČL morskej soli
- štipka mletého čierneho korenia
- na šalát:
- ½ šálky uvarenej SOS Quinoy
- ½ šálky jahôd
- ½ šálky čučoriedok
- ½ šálky černíc
- mäta
- 1/2 limetky
- 2 PL medu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tabbouleh z quinoy a šalát z quinoy s ovocím
Postup Tabbouleh: Quinou varíme 10 minút v dvoch hrnčekoch vody, potom odstavíme a ešte necháme 5 minút postáť. Umytú zeleninu nasekáme nadrobno. Quinou zmiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Nakoniec pridáme zeleninu a bylinky.
Postup šalát: Ovocie umyjeme, jahody nakrájame, pridáme ďalšie ovocie a jemne zmiešame s quinoou. V malej miske si vymiešame limetkovú šťavu s medom a nasekanou mätou. Šťavu pridáme k zmesi a dozdobíme mätou.
Šéfkuchár: Soňa Müllerová | Recept z epizódy: 03. 06. 2017
Ingrediencie
- na Tabbouleh:
- 1 hrnček SOS Quinoy
- 2 hrnčeky vody
- šťava z jedného citróna
- 3 PL olivového oleja
- 200 g paradajok
- 200 g šalátu
- 1 uhorka
- 3 jarné cibuľky
- mäta
- petržlenová vňať
- 1 ČL morskej soli
- štipka mletého čierneho korenia
- na šalát:
- ½ šálky uvarenej SOS Quinoy
- ½ šálky jahôd
- ½ šálky čučoriedok
- ½ šálky černíc
- mäta
- 1/2 limetky
- 2 PL medu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame