Ingrediencie
- 1,5 kg mäsa (hovädzie stehno, morčacie prsia)
- na marinádu:
- 11-12 PL sójovej omáčky
- 5 PL worcesterovej omáčky
- 1 PL soli
- 3 PL granulovaného cesnaku
- 2 PL čierneho korenia
- čili podľa chuti
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Sušené mäso
Suroviny na marinádu zmiešame a necháme odležať. Z mäsa odstránime všetok tuk i blany a nakrájame na veľmi tenké asi 2-3 cm široké pásiky. Takto pripravené kúsky namáčame v marináde a ukladáme do nádoby (je dobré striedať vrstvu mäsa namočenú v omáčke s nenamočenou). Prikryjeme potravinárskou fóliou, zaťažíme a necháme odležať, najlepšie 24 hodín v chlade. Ďalší deň ukladáme do sušičky a sušíme pri teplote 60°C minimálne 12 hodín. Mäso musí byť tvrdé a lámavé.
Šéfkuchár: Klára Skuhravá | Recept z epizódy: 23. 02. 2020
Ingrediencie
- 1,5 kg mäsa (hovädzie stehno, morčacie prsia)
- na marinádu:
- 11-12 PL sójovej omáčky
- 5 PL worcesterovej omáčky
- 1 PL soli
- 3 PL granulovaného cesnaku
- 2 PL čierneho korenia
- čili podľa chuti
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame