Sušené mäso - Tajomstvo mojej kuchyne

Sušené mäso

Maspoma

Suroviny na marinádu zmiešame a necháme odležať. Z mäsa odstránime všetok tuk i blany a nakrájame na veľmi tenké asi 2-3 cm široké pásiky. Takto pripravené kúsky namáčame v marináde a ukladáme do nádoby (je dobré striedať vrstvu mäsa namočenú v omáčke s nenamočenou). Prikryjeme potravinárskou fóliou, zaťažíme a necháme odležať, najlepšie 24 hodín v chlade. Ďalší deň ukladáme do sušičky a sušíme pri teplote 60°C minimálne 12 hodín. Mäso musí byť tvrdé a lámavé.

Maspoma

Šéfkuchár: Klára Skuhravá | Recept z epizódy: 23. 02. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu