Ingrediencie
- Na cesto:
- 160 g špaldovej múky hladkej
- 40 g špaldovej múky celozrnnej
- 200 g mrkvy
- 100 g kokosového tuku (izbovej teploty)
- 2 ČL citrónovej šťavy
- 1 ČL prášku do pečiva Dr. Oetker (bezfosfátový)
- Na plnku:
- 2 stredne veľké jablká (ošúpané a nakrájané na kocky)
- 3 PL trstinového kryštálového cukru
- 4 PL vody
- 1 ČL mletej škorice
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Špaldové mrkváčiky
Do väčšej misy vsypeme obe múky, kypriaci prášok, pridáme nastrúhanú mrkvu (jednu mrkvu nastrúhame na jemno a ostatné na hrubšie) a zamiešame. Ďalej pridáme citrónovú šťavu a kokosový tuk. Spracujeme jemné cesto a roztlačíme ho rukami na papier na pečenie. Prekryjeme ďalším papierom a vložíme do chladničky aspoň na 30 minút alebo do mrazničky na 15 minút.
Zatiaľ si pripravíme plnku. Do menšieho hrnčeka vsypeme jabĺčka nakrájané na štvorčeky, pridáme cukor a sparíme asi 1 minútku. Potom pridáme vodu a prikryté necháme 5 minút postáť. Prisypeme škoricu a občas premiešame. Zmes bude hustnúť. Po 5 minútach odstránime z ohňa a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Stuhnuté cesto vyberieme, necháme pár minút pri izbovej teplote zmäknúť a vyvaľkáme na tenšie (cca 3-4 mm). Odstránime vrchný papier, ktorý nám pomohol pri vaľkaní, aby sa nelepilo . Vykrojíme potrebné tvary a naplníme podľa potreby plnkou (cca 1 ČL plnky). Hotové koláčiky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch Celzia približne 20 minút dozlatista. Po upečení necháme jemne vychladnúť a môžeme ešte posypať vanilkovým domácim cukrom alebo poliať ovocným či bylinkovým sirupom.
Šéfkuchár: Alžbeta Slezáková | Recept z epizódy: 03. 09. 2017
Ingrediencie
- Na cesto:
- 160 g špaldovej múky hladkej
- 40 g špaldovej múky celozrnnej
- 200 g mrkvy
- 100 g kokosového tuku (izbovej teploty)
- 2 ČL citrónovej šťavy
- 1 ČL prášku do pečiva Dr. Oetker (bezfosfátový)
- Na plnku:
- 2 stredne veľké jablká (ošúpané a nakrájané na kocky)
- 3 PL trstinového kryštálového cukru
- 4 PL vody
- 1 ČL mletej škorice
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame