Špaldové mrkváčiky - Tajomstvo mojej kuchyne

Špaldové mrkváčiky

Maspoma

Do väčšej misy vsypeme obe múky, kypriaci prášok, pridáme nastrúhanú mrkvu (jednu mrkvu nastrúhame na jemno a ostatné na hrubšie) a zamiešame. Ďalej pridáme citrónovú šťavu a kokosový tuk. Spracujeme jemné cesto a  roztlačíme ho rukami na papier na pečenie. Prekryjeme ďalším papierom a vložíme do chladničky aspoň na 30 minút alebo do mrazničky na 15 minút.

Zatiaľ si pripravíme plnku. Do menšieho hrnčeka vsypeme  jabĺčka nakrájané na štvorčeky, pridáme cukor a  sparíme asi 1 minútku. Potom pridáme vodu a prikryté necháme 5 minút postáť. Prisypeme škoricu a občas premiešame. Zmes bude hustnúť. Po 5 minútach odstránime z ohňa a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Stuhnuté cesto vyberieme,  necháme pár minút pri izbovej teplote zmäknúť a  vyvaľkáme na tenšie  (cca 3-4 mm). Odstránime vrchný papier, ktorý nám pomohol pri vaľkaní, aby sa nelepilo . Vykrojíme potrebné tvary a naplníme podľa potreby plnkou (cca 1 ČL plnky). Hotové koláčiky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch Celzia približne 20 minút dozlatista. Po upečení necháme jemne vychladnúť a môžeme ešte posypať vanilkovým domácim cukrom alebo poliať   ovocným či bylinkovým sirupom.

Maspoma

Šéfkuchár: Alžbeta Slezáková | Recept z epizódy: 03. 09. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu