Ingrediencie
- 20 slimákov
- 1 cibuľa
- bylinky (napr. tymian, oregano, petržlen, kôpor, rozmarín...)
- 150 g masla
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- čili
- bageta
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Slimáky s bylinkovým maslom
Nazbierané slimáky necháme v košíku asi týždeň vyprázdniť.
Vyprázdnené slimáky nasolíme a dobre prepláchneme vo vode, aby sme ich zbavili slizu. Do vriacej vody pridáme nakrájanú cibuľu, bylinky, soľ a slimáky varíme do mäkka. Uvarené slimáky prepláchneme v studenej vode, vyberieme vidličkou z ulít a ešte dočistíme. Prázdne ulity tiež dobre premyjeme studenou vodou.
Na bylinkové maslo zmiešame maslo, bylinky, cesnak, soľ a čili.
Prázdne ulity plníme najskôr bylinkovým maslom, ďalej vložíme slimáka a ulitu uzatvoríme zase vrstvou masla. Takto naplnené ulity dáme zapiecť asi na 10-15 minút. Podávame s bagetou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 11. 09. 2016
Ingrediencie
- 20 slimákov
- 1 cibuľa
- bylinky (napr. tymian, oregano, petržlen, kôpor, rozmarín...)
- 150 g masla
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- čili
- bageta
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame