Slimáky s bylinkovým maslom - Tajomstvo mojej kuchyne

Slimáky s bylinkovým maslom

Maspoma

Nazbierané slimáky necháme v košíku asi týždeň vyprázdniť.

Vyprázdnené slimáky nasolíme a dobre prepláchneme vo vode, aby sme ich zbavili slizu. Do vriacej vody pridáme nakrájanú cibuľu, bylinky, soľ a slimáky varíme do mäkka. Uvarené slimáky prepláchneme v studenej vode, vyberieme vidličkou z ulít  a ešte dočistíme. Prázdne ulity tiež dobre premyjeme studenou vodou.

Na bylinkové maslo zmiešame maslo, bylinky, cesnak, soľ a čili.

Prázdne ulity plníme najskôr bylinkovým maslom, ďalej vložíme slimáka a ulitu uzatvoríme zase vrstvou masla. Takto naplnené ulity dáme zapiecť asi na 10-15 minút.  Podávame s bagetou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 11. 09. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu