Ingrediencie
- 1 okrúhly chlieb
- 9 trojuholníkov taveného syra
- 100 g Avinu
- 250 - 300 ml smotany na šľahanie
- 450 g oravskej slaniny
- 1 zelená a 1 červená paprika
- pažítka
- mleté čierne korenie
- Dobrota
- 2 PL oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Sedliacke fondue
Z chleba odrežeme vrch asi v jednej štvrtine. Striedku vydlabeme a odložíme. V miske zmiešame tavený syr a smotanu. Oravskú slaninu nakrájame na malé kocky, vyškvaríme a scedíme. Vychladnuté škvarky pridáme do syrového krému, primiešame nakrájanú pažítku a na kocky pokrájanú papriku. Dochutíme korením a Dobrotou. Chlieb vymastíme tukom, ktorý nám zostal po vypražení slaninky, vlejeme doň syrovú zmes a prikryjeme vrchnákom z chleba. Chlieb preložíme na pekáč a okolo poukladáme kúsky vydlabanej striedky, ktoré tiež potrieme masťou. Pečieme 25 až 30 minút pri 190 stupňoch. Po upečení chlieb odkryjeme a v syrovej omáčke namáčame kúsky upečenej striedky.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 18. 10. 2015
Ingrediencie
- 1 okrúhly chlieb
- 9 trojuholníkov taveného syra
- 100 g Avinu
- 250 - 300 ml smotany na šľahanie
- 450 g oravskej slaniny
- 1 zelená a 1 červená paprika
- pažítka
- mleté čierne korenie
- Dobrota
- 2 PL oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame