Rebarborovo-jahodový džem - Tajomstvo mojej kuchyne

Rebarborovo-jahodový džem

Maspoma

Umytú a ošúpanú rebarboru nakrájame na malé kúsky. Jahody umyjeme, necháme dobre odkvapkať, odstránime stopky a nakrájame na kúsky. Rebarboru a jahody zmiešame so želírovacím cukrom a na chladnom mieste necháme postáť 1-2 hodiny, aby sa ingrediencie spojili. Potom masu za stáleho miešania privedieme do varu. Necháme 10-15 minút  vrieť a nakoniec vykonáme želírovaciu skúšku. Lístky jahodovej mäty nasekáme a primiešame do hotového džemu. Plníme do pohárov a pevne uzavrieme. Na asi 10 minút poháre postavíme hore dnom.

Maspoma

Šéfkuchár: | Recept z epizódy: 30. 06. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu