Ingrediencie
- 500 g rebarbory
- 500 g jahôd
- 500 g želírovacieho cukru 2:1
- 2 vetvičky jahodovej mäty
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Rebarborovo-jahodový džem
Umytú a ošúpanú rebarboru nakrájame na malé kúsky. Jahody umyjeme, necháme dobre odkvapkať, odstránime stopky a nakrájame na kúsky. Rebarboru a jahody zmiešame so želírovacím cukrom a na chladnom mieste necháme postáť 1-2 hodiny, aby sa ingrediencie spojili. Potom masu za stáleho miešania privedieme do varu. Necháme 10-15 minút vrieť a nakoniec vykonáme želírovaciu skúšku. Lístky jahodovej mäty nasekáme a primiešame do hotového džemu. Plníme do pohárov a pevne uzavrieme. Na asi 10 minút poháre postavíme hore dnom.
Šéfkuchár: | Recept z epizódy: 30. 06. 2019
Ingrediencie
- 500 g rebarbory
- 500 g jahôd
- 500 g želírovacieho cukru 2:1
- 2 vetvičky jahodovej mäty
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame