Ingrediencie
- 2 baklažány
- 250 g mletého mäsa
- 1/2 cibule
- kajanské korenie
- mletá červená paprika
- 300 ml mlieka
- 50 g masla
- 1 PL hladkej múky
- mletý muškátový orech
- 100 g parmezánu
- malá konzerva pasírovaných paradajok
- 5 PL oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnený baklažán Papoutsakia
Baklažány pozdĺžne prekrojíme, osolíme a necháme postáť. Potom ich vydlabeme a osmažíme na oleji, aby zmäkli. Kým vychladnú, pripravíme si mäso: Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme mleté mäso, soľ ,korenie, kajanské korenie, papriku a môžeme pridať aj vydlabanú dužinu z baklažánu. Zmes dusíme. Do rozpusteného masla pridáme hladkú múku, mlieko, soľ a muškátový orech a uvaríme bešamelovú omáčku. Vychladnuté vydlabané baklažány naplníme mletým mäsom, poukladáme na ne kolieska paradajok, zalejeme bešamelovou omáčkou a posypeme nakrájaným parmezánom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 15 až 20 minút.
Šéfkuchár: Natália Puklušová | Recept z epizódy: 21. 09. 2015
Ingrediencie
- 2 baklažány
- 250 g mletého mäsa
- 1/2 cibule
- kajanské korenie
- mletá červená paprika
- 300 ml mlieka
- 50 g masla
- 1 PL hladkej múky
- mletý muškátový orech
- 100 g parmezánu
- malá konzerva pasírovaných paradajok
- 5 PL oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame