Plnený baklažán Papoutsakia - Tajomstvo mojej kuchyne

Plnený baklažán Papoutsakia

Maspoma

Baklažány pozdĺžne prekrojíme, osolíme a necháme postáť. Potom ich vydlabeme a osmažíme na oleji, aby zmäkli. Kým vychladnú, pripravíme si mäso: Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme mleté mäso, soľ ,korenie, kajanské korenie, papriku a môžeme pridať aj vydlabanú dužinu z baklažánu. Zmes dusíme. Do rozpusteného masla pridáme hladkú múku, mlieko, soľ a muškátový orech a uvaríme bešamelovú omáčku.  Vychladnuté vydlabané baklažány naplníme mletým mäsom, poukladáme na ne kolieska paradajok, zalejeme bešamelovou omáčkou a posypeme nakrájaným parmezánom. Pečieme v rúre vyhriatej na  200 stupňov asi  15 až 20 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Natália Puklušová | Recept z epizódy: 21. 09. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu