Ingrediencie
- na cesto:
- 3 veľké uvarené zemiaky (cca 500g)
- 1 surový zemiak
- 150 g polohrubej múky (podľa potreby na zahustenie cesta)
- 1 vajce
- 1/2 litra oleja na smaženie
- 200 g mladého špenátu
- 2 paradajky
- 1 šalotka
- na holandskú omáčku:
- 2 žĺtky
- 100 ml bieleho vína
- 150 g rozpusteného masla
- 1 PL estragónového octu
- soľ
- čierne korenie
- 200 g oravskej slaninky
- 4 vajcia
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnené košíčky so strateným vajíčkom
Postup: Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme nastrúhaný surový zemiak, vajce, múku, osolíme a vypracujeme cesto. Olej rozohrejeme na 160°C. Cesto rozvaľkáme na placku asi o 1 cm väčšiu ako je sitko, hrúbka cesta je približne 0,5 cm. Vložíme do sitka, prikryjeme papierom na pečenie a pritlačíme druhým sitkom. Ponárame do horúceho oleja a pražíme. Pred dopečením ešte odstránime papier a chvíľku prepražíme, aby bola farba do zlatova. Na stratené vajcia dáme variť vodu s octom, ktorú osolíme. Do formy rozklepneme jedno vajíčko a vo vode s octom ho varíme asi 4 minúty.
Šalotku speníme na masle, pridáme špenát, na kocky nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Slaninku opečieme na panvici do chrumkava.
Nad parou šľaháme dva žĺtky s bielym vínom do zhustnutia. Pri šľahaní pomaly pridávame prepustené, teplé maslo, osolíme a okoreníme, dochutíme estragónovým octom.
Do košíčka dáme opraženú slaninku, pridáme podusený špenát s paradajkami, na ktorý položíme stratené vajce a na záver polejeme holandskou omáčkou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 11. 06. 2017
Ingrediencie
- na cesto:
- 3 veľké uvarené zemiaky (cca 500g)
- 1 surový zemiak
- 150 g polohrubej múky (podľa potreby na zahustenie cesta)
- 1 vajce
- 1/2 litra oleja na smaženie
- 200 g mladého špenátu
- 2 paradajky
- 1 šalotka
- na holandskú omáčku:
- 2 žĺtky
- 100 ml bieleho vína
- 150 g rozpusteného masla
- 1 PL estragónového octu
- soľ
- čierne korenie
- 200 g oravskej slaninky
- 4 vajcia
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame