Pečený čaj - Tajomstvo mojej kuchyne

Pečený čaj

Maspoma

Do stredne veľkej misky presypeme lesné ovocie z mrazničky, pridáme k nemu cukor, zalejeme rumom a dobre premiešame. Následne pridáme škoricu, vanilku a v mažiari rozdrvené klinčeky. Premiešame a vylejeme na stredne veľký vyšší plech. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 140 °C 60 minút. Počas pečenia ovocie dvakrát premiešame.

Po upečení ešte horúci čaj plníme do vysterilizovaných malých pohárikov. Pod uzáver môžeme dať za lyžičku rumu, ktorý nám poslúži ako konzervant v miestach, kde nám teoreticky môže preniknúť trocha vzduchu. Následne poháriky zavrieme, aby sa viečko „chytilo“ a pečený čaj nám vydržal čo najdlhšie. Alternatívou je skladovanie v chladničke a rýchlejšia spotreba.

Do hrnčeka dáme 2-3 lyžičky pečeného čaju z lesného ovocia, zalejeme vriacou vodou a premiešame.

Maspoma

Šéfkuchár: Veronika Čopíková | Recept z epizódy: 08. 03. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu