Ingrediencie
- 500 g mrazeného lesného ovocia (jahody, čučoriedky, ríbezle)
- 50 g trstinového cukru
- 25 ml rumu
- 1 ČL cejlónskej škorice
- 1 ČL mletej vanilky
- 1/2 ČL čerstvo mletých klinčekov
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečený čaj
Do stredne veľkej misky presypeme lesné ovocie z mrazničky, pridáme k nemu cukor, zalejeme rumom a dobre premiešame. Následne pridáme škoricu, vanilku a v mažiari rozdrvené klinčeky. Premiešame a vylejeme na stredne veľký vyšší plech. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 140 °C 60 minút. Počas pečenia ovocie dvakrát premiešame.
Po upečení ešte horúci čaj plníme do vysterilizovaných malých pohárikov. Pod uzáver môžeme dať za lyžičku rumu, ktorý nám poslúži ako konzervant v miestach, kde nám teoreticky môže preniknúť trocha vzduchu. Následne poháriky zavrieme, aby sa viečko „chytilo“ a pečený čaj nám vydržal čo najdlhšie. Alternatívou je skladovanie v chladničke a rýchlejšia spotreba.
Do hrnčeka dáme 2-3 lyžičky pečeného čaju z lesného ovocia, zalejeme vriacou vodou a premiešame.
Šéfkuchár: Veronika Čopíková | Recept z epizódy: 08. 03. 2020
Ingrediencie
- 500 g mrazeného lesného ovocia (jahody, čučoriedky, ríbezle)
- 50 g trstinového cukru
- 25 ml rumu
- 1 ČL cejlónskej škorice
- 1 ČL mletej vanilky
- 1/2 ČL čerstvo mletých klinčekov
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame