Pečená šunka s ananásovým glazé a zemiakovými plackami - Tajomstvo mojej kuchyne

Pečená šunka s ananásovým glazé a zemiakovými plackami

Maspoma

Šunku aj v obale pomaly varíme vo vode pri teplote 80 stupňov asi 1 hodinu. Ostatné ingrediencie (okrem klinčekov a ananásu) dáme do menšieho hrnca a za stáleho miešania na miernom plameni varíme 10-20 minút, kým nevznikne hustejšie, zredukované glazé.   Kožu uvarenej šunky narežeme na štvorčeky, potrieme štvrtinou pripraveného glazé a obložíme plátkami ananásu, ktoré pripevníme klinčekmi. Vložíme do zapekacej misy, nezakrývame  a pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 20 až 30 minút.  Občas potierame zredukovaným glazé. Hotovú šunku vyberieme z rúry, necháme 10 minút postáť a podávame s glazé, ktoré nám zostalo.

Zemiaky uvaríme v slanej vode, prepasírujeme a ešte dosolíme. Pridáme 1,5 ČL zemiakového škrobu, dve celé vajcia, 2 bielky, muškátový orech a pomiešame. Z hmoty vytvarujeme placky, ktoré opekáme na oleji.

Očistenú špargľu varíme v osolenej vode. Zelenú kratšie (len 2 minúty) a bielu je potrebné variť dlhšie (cca 8 až 10 minút). Do vody môžeme pridať trochu masla a cukru. Na panvici si roztopíme maslo, na ktorom prehrejeme uvarenú špargľu spolu s na kocky nakrájanými pomarančmi.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 04. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu