Ingrediencie
- 1,5 – 2 kg pečenej šunky
- 50 ml whiskey
- 100 ml javorového sirupu
- 150 – 200 g hnedého trstinového cukru
- 100 ml ananásovej šťavy
- 1 PL dijonskej horčice
- 1 ananás nakrájaný na krúžky
- klinčeky
- šťava z 1 pomaranča
- na prílohu:
- biela a zelená špargľa
- zemiaky
- maslo
- 2 pomaranče
- 4 vajcia
- muškátový orech
- olej
- soľ
- 1,5 ČL zemiakového škrobu
- 1 ČL hnedého trstinového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečená šunka s ananásovým glazé a zemiakovými plackami
Šunku aj v obale pomaly varíme vo vode pri teplote 80 stupňov asi 1 hodinu. Ostatné ingrediencie (okrem klinčekov a ananásu) dáme do menšieho hrnca a za stáleho miešania na miernom plameni varíme 10-20 minút, kým nevznikne hustejšie, zredukované glazé. Kožu uvarenej šunky narežeme na štvorčeky, potrieme štvrtinou pripraveného glazé a obložíme plátkami ananásu, ktoré pripevníme klinčekmi. Vložíme do zapekacej misy, nezakrývame a pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 20 až 30 minút. Občas potierame zredukovaným glazé. Hotovú šunku vyberieme z rúry, necháme 10 minút postáť a podávame s glazé, ktoré nám zostalo.
Zemiaky uvaríme v slanej vode, prepasírujeme a ešte dosolíme. Pridáme 1,5 ČL zemiakového škrobu, dve celé vajcia, 2 bielky, muškátový orech a pomiešame. Z hmoty vytvarujeme placky, ktoré opekáme na oleji.
Očistenú špargľu varíme v osolenej vode. Zelenú kratšie (len 2 minúty) a bielu je potrebné variť dlhšie (cca 8 až 10 minút). Do vody môžeme pridať trochu masla a cukru. Na panvici si roztopíme maslo, na ktorom prehrejeme uvarenú špargľu spolu s na kocky nakrájanými pomarančmi.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 04. 2016
Ingrediencie
- 1,5 – 2 kg pečenej šunky
- 50 ml whiskey
- 100 ml javorového sirupu
- 150 – 200 g hnedého trstinového cukru
- 100 ml ananásovej šťavy
- 1 PL dijonskej horčice
- 1 ananás nakrájaný na krúžky
- klinčeky
- šťava z 1 pomaranča
- na prílohu:
- biela a zelená špargľa
- zemiaky
- maslo
- 2 pomaranče
- 4 vajcia
- muškátový orech
- olej
- soľ
- 1,5 ČL zemiakového škrobu
- 1 ČL hnedého trstinového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame