Ingrediencie
- na OssoBuco:
- 4 plátky mäsa z teľacej nohy so špikovou kosťou,
- 1 pór,
- 1 mrkva,
- ¼ zeleru,
- 1 citrón,
- 200 ml červeného vína,
- 500 ml vývaru,
- 1 PL paradajkového pretlaku,
- 2 paradajky,
- bobkový list,
- borievky,
- celé čierne korenie,
- soľ,
- 3 PL oleja,
- 1 cibuľa,
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- petržlenová vňať,
- 1 PL hladkej múky
- na šišky:
- 4 menšie varené zemiaky,
- 2 vajcia,
- 4 PL hladkej múky,
- 100 ml mlieka,
- 100 g masla,
- 300 ml oleja,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
OssoBuco so zemiakovými šiškami
Mäso opečieme na oleji, nastrúhame naň trochu citrónovej kôry a posypeme hladkou múkou. Potom mäso vyberieme. Vo výpeku restujeme nakrájanú koreňovú zeleninu a pridáme paradajkový pretlak. Mäso preložíme do parného hrnca, pridáme dve nakrájané paradajky, urestovanú zeleninu, cesnak, cibuľu, bobkový list, čierne korenie, petržlenovú vňať, osolíme, podlejeme vývarom, červeným vínom a varíme domäkka v tlakovom hrnci asi 30 minút.
Zemiaky pretlačíme. Mlieko a maslo zohrejeme, postupne k nemu pridávame múku a miešame, až kým sa cesto neodpaľuje od hrnca. Potom necháme vychladnúť, po jednom primiešavame vajcia a nakoniec primiešame pretlačené zemiaky a osolíme. Vyprážame v horúcom oleji.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 14. 06. 2015
Ingrediencie
- na OssoBuco:
- 4 plátky mäsa z teľacej nohy so špikovou kosťou,
- 1 pór,
- 1 mrkva,
- ¼ zeleru,
- 1 citrón,
- 200 ml červeného vína,
- 500 ml vývaru,
- 1 PL paradajkového pretlaku,
- 2 paradajky,
- bobkový list,
- borievky,
- celé čierne korenie,
- soľ,
- 3 PL oleja,
- 1 cibuľa,
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- petržlenová vňať,
- 1 PL hladkej múky
- na šišky:
- 4 menšie varené zemiaky,
- 2 vajcia,
- 4 PL hladkej múky,
- 100 ml mlieka,
- 100 g masla,
- 300 ml oleja,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame