Ingrediencie
- Filo – grécke cesto (môžeme použiť aj na tenko rozvaľkané lístkové cesto)
- 1 kg pomletých mix orechov (napr. arašidy, vlašské orechy, mandle)
- 1 PL škorice
- 3 PL medu
- 200 g kryštálového trstinového cukru
- 500 ml pomarančovej šťavy
- 1 ČL pomletých klinčekov
- 1 citrón
- olivový olej
- 500 ml vody
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Orechová Baklava s medom
Do zmesi orechov primiešame 50 g cukru, klinčeky a škoricu. Na plech dáme plátky cesta, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme zmesou orechov a takto vytvoríme štyri vrstvy. Poslednú vrstvu cesta poprepichujeme. Pečieme 10 až 15 minút pri 180 stupňoch Celzia.
Sirup:
Do 500 ml vody dáme 150 g cukru, pomarančovú šťavu, umytý citrón rozrezaný na polovicu a varíme. Keď to začne vrieť pridáme med. Ešte horúcu baklavu zalievame sirupom a necháme postáť.
Šéfkuchár: Martin Dzurov | Recept z epizódy: 19. 06. 2016
Ingrediencie
- Filo – grécke cesto (môžeme použiť aj na tenko rozvaľkané lístkové cesto)
- 1 kg pomletých mix orechov (napr. arašidy, vlašské orechy, mandle)
- 1 PL škorice
- 3 PL medu
- 200 g kryštálového trstinového cukru
- 500 ml pomarančovej šťavy
- 1 ČL pomletých klinčekov
- 1 citrón
- olivový olej
- 500 ml vody
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame