Nakladaná zelenina a Nakladané papriky plnené hlávkovou kapustou - Tajomstvo mojej kuchyne

Nakladaná zelenina a Nakladané papriky plnené hlávkovou kapustou

Maspoma

Nakladaná zelenina

Karfiol rozdelíme na ružičky, šalotku nakrájame na polovice, mrkvu, petržlen a cuketu na väčšie kolieska. Cesnak očistíme, feferónky a papriku zbavíme zrniečok a tiež nakrájame na väčšie kúsky. Zeleninu povaríme v náleve zo Zelka , t.j. približne v 1 500 ml vody, 500 ml octu a 200 g kryštálového cukru – asi  5 minút (papriku a feferónky pridáme až na záver). Zeleninu vyberieme, poukladáme na plech a  vložíme do pohárov. Pridáme bylinky (napr. rozmarín, bazalku). Nálev premiešame a zeleninu v pohároch zalejeme. Nesterilizujeme! Uzatvoríme a na minútku poháre otočíme hlavou dole.

Nakladané papriky plnené hlávkovou kapustou

Do väčšej misky nastrúhame kapustu a jablko so šupkou. Dochutíme soľou, rascou a kryštálovým cukrom. Všetko dobre premiešame a zmesou plníme očistené papriky zbavené zrniečok. Papriky naplníme do pohárov,  pridáme bylinky (napr. bazalku) a zalejeme nálevom zo Zeka (voda, ocot, kryštálový cukor podľa chuti). Poháre zavrieme a necháme sterilizovať 20-30 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 01. 07. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu