Ingrediencie
- 1 kg varených zemiakov
- 250 g polohrubej múky
- 50 g Solamylu
- 3 vajcia
- soľ
- 300 g uvareného údeného mäsa
- 1 menšia hlávka kapusty
- 100 ml vína
- 1 surový zemiak
- 150 g masti
- 3 cibule
- rasca, soľ cukor, ocot
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mäsové guľky s kapustou
Varené zemiaky roztlačíme, pridáme múku, Solamyl, vajcia, soľ a vypracujeme cesto. Formujeme guľôčky, ktoré plníme nadrobno nakrájaným údeným mäsom. Vo väčšom hrnci dáme zovrieť vodu, osolíme a varíme guľky, ktoré keď vyplávajú na povrch, varíme ich ešte 5 minút. Na masti speníme 1 nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu, osolíme, osladíme, pridáme rascu, podlejeme vínom a dusíme. Na zahustenie pridáme surový nastrúhaný zemiak. Podľa potreby podlejeme vodou a dusíme domäkka. Na záver ešte môžeme dochutiť octom a cukrom. Dve cibule opečieme na zvyšku masti. Guľky podávame na kapuste, preliate opečenou cibuľkou s masťou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 15. 11. 2015
Ingrediencie
- 1 kg varených zemiakov
- 250 g polohrubej múky
- 50 g Solamylu
- 3 vajcia
- soľ
- 300 g uvareného údeného mäsa
- 1 menšia hlávka kapusty
- 100 ml vína
- 1 surový zemiak
- 150 g masti
- 3 cibule
- rasca, soľ cukor, ocot
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame