Ingrediencie
- Malinovo jahodový sirup
- 500 g malín
- 500 g jahôd
- 1 kg cukru na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia
- hrsť mäty
- 500 ml vody
- Citrusový sirup
- 750 ml šťavy z citrusového ovocia (pomaranče, limetky, citróny, grapefruity)
- 1 kg cukru na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia
- Levanduľový sirup s medovkou a mätou
- 30 stoniek levandule
- 20 lístkov mäty
- 20 lístkov medovky
- 2 citróny
- 1 limetka
- hrsť čučoriedok
- 1 kg cukru na prípravu sirupu z kvetou bazy a byliniek
- 1 l vody
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Malinovo jahodový sirup, Citrusový sirup a Levanduľový sirup s medovkou a mätou
Malinovo jahodový sirup
Ovocie vložíme do väčšieho hrnca, pridáme mätu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a varíme približne 5 minút. Odstavíme , necháme vychladnúť, nasypeme cukor a všetko dobre premiešame. Necháme 24 hodín odpočívať. Zmes precedíme cez sitko, znova necháme prevrieť a varíme približne 3-4 minúty. Nakoniec nalejeme do fliaš.
Citrusový sirup
Šťavu precedíme cez jemné sitko a rozpustíme v nej cukor. Sirup privedieme do varu a varíme približne 5 minút. Ešte horúci sirup nalejeme do vysterilizovaných fliaš, dobre uzatvoríme a skladujeme na chladnom mieste.
Levanduľový sirup s medovkou a mätou
Vodu prevaríme, keď vychladne pridáme do nej bylinky, šťavu z jedného citróna a na kolieska nakrájaný citrón a limetku. Necháme postáť asi 24 hodín a potom zmes precedíme. Odoberieme asi 100 ml vody a rozmixujeme v nej čučoriedky. Precedíme a pridáme späť do sirupu. Prisypeme cukor, privedieme do varu a varíme približne 5 minút. Nakoniec plníme do dobre umytých fliaš.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 17. 06. 2018
Ingrediencie
- Malinovo jahodový sirup
- 500 g malín
- 500 g jahôd
- 1 kg cukru na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia
- hrsť mäty
- 500 ml vody
- Citrusový sirup
- 750 ml šťavy z citrusového ovocia (pomaranče, limetky, citróny, grapefruity)
- 1 kg cukru na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia
- Levanduľový sirup s medovkou a mätou
- 30 stoniek levandule
- 20 lístkov mäty
- 20 lístkov medovky
- 2 citróny
- 1 limetka
- hrsť čučoriedok
- 1 kg cukru na prípravu sirupu z kvetou bazy a byliniek
- 1 l vody
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame