Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 2 PL olivového oleja
- soľ
- múka na podsypanie
- 1 vajce na potretie
- maslo na vymastenie
- na náplň:
- 1 cibuľa
- 1 jablko
- 1 PL masla
- 200 ml suchého bieleho vína
- 600 g kyslej kapusty
- 200 g slaninky
- 1 PL kryštálového cukru
- 2 bobkové listy
- 3 guľôčky borievky
- 2 guľôčky nového korenia
- 1 ČL mletej rasce
- soľ
- čierne korenie
- na paprikovú omáčku:
- 1 cibuľa
- 1 PL masla
- 2 papriky
- 1 PL mletej červenej papriky
- vývar
- 200 ml smotany
- 50 g bryndze
- bazalka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Liptovské kapustové závitky
Postup: Do múky pridáme vajcia, olej a soľ. Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a necháme pol hodiny v chlade odpočívať. Medzitým olúpeme a nasekáme cibuľu. Jablko zbavíme šupky a jadrovníka a nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme maslo, opražíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú slaninku, jablká a chvíľu restujeme. Zalejeme vínom, pridáme odkvapkanú kapustu, trocha cukru a bobkový list. Dochutíme soľou, korením, rascou a asi 30 minút dusíme na miernom plameni. Vyberieme bobkový list, korenie a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Cesto vyvaľkáme a nakrájame na pásy asi 30 x 50 cm. Na časť každého nanesieme vyžmýkanú náplň, zrolujeme, nakrájame na hrubšie kolieska, potrieme vajcom a poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme 30 až 40 minút. Na paprikovú omáčku si nakrájame cibuľku, ktorú osmažíme na masle, pridáme nakrájanú papriku a podusíme. Ďalej pridáme mletú červenú papriku, vývar, smotanu a povaríme. Na záver zmes rozmixujeme a prepasírujeme. Omáčkou dochutíme hotový závitok, ktorý dozdobíme bryndzou a lístkami bazalky.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 03. 2017
Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 2 PL olivového oleja
- soľ
- múka na podsypanie
- 1 vajce na potretie
- maslo na vymastenie
- na náplň:
- 1 cibuľa
- 1 jablko
- 1 PL masla
- 200 ml suchého bieleho vína
- 600 g kyslej kapusty
- 200 g slaninky
- 1 PL kryštálového cukru
- 2 bobkové listy
- 3 guľôčky borievky
- 2 guľôčky nového korenia
- 1 ČL mletej rasce
- soľ
- čierne korenie
- na paprikovú omáčku:
- 1 cibuľa
- 1 PL masla
- 2 papriky
- 1 PL mletej červenej papriky
- vývar
- 200 ml smotany
- 50 g bryndze
- bazalka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame