Ingrediencie
- 10 ks chemicky neošetrených väčších citrónov,
- 1 liter 90 °potravinárskeho alkoholu,
- 1 kg trstinovľho cukru (podla chuti),
- 1,5 litra prevarenej vody, podľa toho, ako silné ho chceme , môze byť aj viac
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Limoncello a’la Maria
Citróny umyjeme, osušime, ošúpeme (nie bielu časť, len vrchnú žltú šupku) a naukladáme do veľkej cca 5 litrovej hermeticky uzatvárateľnej fľaše, zalejeme alkoholom, necháme lúhovať v tme v suchu, chlade cca 40 dní.
Necháme zovrieť vodu s cukrom, kým sa poriadne nerozpustí a vychladnutú ho po 40 dňoch vlejeme do nádoby s citrónovými šupkami, dobre premiešame a necháme opäť v chlade, tme a suchu ďalších 40 dni, občas premiešame.
Po tomto procese alkohol scedíme a prelejeme do menších fliaš a uchovávame v mrazáku aj s pohárikmi. Podávame výhradne po jedle, ako digestiv 🙂
Šéfkuchár: Mária Miklošková | Recept z epizódy: 14. 09. 2014
Ingrediencie
- 10 ks chemicky neošetrených väčších citrónov,
- 1 liter 90 °potravinárskeho alkoholu,
- 1 kg trstinovľho cukru (podla chuti),
- 1,5 litra prevarenej vody, podľa toho, ako silné ho chceme , môze byť aj viac
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame