Limoncello a’la Maria - Tajomstvo mojej kuchyne

Limoncello a’la Maria

Maspoma

Citróny umyjeme, osušime, ošúpeme (nie bielu časť, len vrchnú žltú šupku) a naukladáme do veľkej cca 5 litrovej hermeticky uzatvárateľnej fľaše, zalejeme alkoholom, necháme lúhovať v tme v suchu, chlade cca 40 dní.

Necháme zovrieť vodu s cukrom, kým sa poriadne nerozpustí a vychladnutú ho po 40 dňoch vlejeme do nádoby s citrónovými šupkami, dobre premiešame a necháme opäť v chlade, tme a suchu ďalších 40 dni, občas premiešame.

Po tomto procese alkohol scedíme a prelejeme do menších fliaš a uchovávame v mrazáku aj s pohárikmi. Podávame výhradne po jedle, ako digestiv 🙂

Maspoma

Šéfkuchár: Mária Miklošková | Recept z epizódy: 14. 09. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu