Krevetové šišky s dipom - Tajomstvo mojej kuchyne

Krevetové šišky s dipom

Maspoma

Mlieko s maslom necháme zovrieť a potom naraz vsypeme hladkú múku, osolíme a miešame pokiaľ sa cesto neodlepuje od stien hrnca. Keď cesto trochu vychladne, primiešame postupne po jednom vajcia, dochutíme postrúhaným muškátovým orechom.

Krevety očistíme, nakrájame, zmiešame s nakrájanými šampiňónmi a nasekaným kôprom. Krevetové panciere osmažíme na 2 PL masla, podlejeme 3 PL vody a necháme zredukovať asi na 1PL tekutiny. Potom tekutinu vlejeme ešte do cesta, do ktorého primiešame ešte aj kôpor a šampiňónovo-krevetovú zmes. Z cesta formujeme pomocou lyžičky šišky, ktoré pomaly smažíme v horúcom oleji.

Na majonézu dáme do misky celé vajce, osolíme, pridáme šťavu z polovice citróna, korenie a nasekané čerstvé bylinky. Za stáleho šľahania ponorným mixérom prilievame olej, pokiaľ nám nevznikne hustá majonéza.

Na dip zmiešame tvaroh, smotanu a jogurt, pridáme cca 3 PL z hotovej majonézy, bylinky, na jemno nasekané uhorky, kapary a cibuľky, všetko zmiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 02. 02. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu