Ingrediencie
- 175 ml mlieka,
- 75 g masla,
- 125 g hladkej múky,
- 3 vajcia,
- 80 g šampiňónov,
- 300 g kreviet,
- 2 PL masla (pod krevety),
- 500 ml oleja,
- kôpor,
- muškátový oriešok
- na dip:
- 100 g jemného tvarohu,
- 1 smotanový jogurt,
- 3 PL kyslej smotany,
- bylinky podľa chuti,
- 1 strúčik cesnaku,
- 4 kyslé uhorky,
- 1 PL kapár,
- 4-5 zaváraných cibuliek
- na majonézu:
- 1 celé vajce,
- štava z ½ citróna,
- soľ, korenie,
- olivový olej Ocho podľa potreby
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Krevetové šišky s dipom
Mlieko s maslom necháme zovrieť a potom naraz vsypeme hladkú múku, osolíme a miešame pokiaľ sa cesto neodlepuje od stien hrnca. Keď cesto trochu vychladne, primiešame postupne po jednom vajcia, dochutíme postrúhaným muškátovým orechom.
Krevety očistíme, nakrájame, zmiešame s nakrájanými šampiňónmi a nasekaným kôprom. Krevetové panciere osmažíme na 2 PL masla, podlejeme 3 PL vody a necháme zredukovať asi na 1PL tekutiny. Potom tekutinu vlejeme ešte do cesta, do ktorého primiešame ešte aj kôpor a šampiňónovo-krevetovú zmes. Z cesta formujeme pomocou lyžičky šišky, ktoré pomaly smažíme v horúcom oleji.
Na majonézu dáme do misky celé vajce, osolíme, pridáme šťavu z polovice citróna, korenie a nasekané čerstvé bylinky. Za stáleho šľahania ponorným mixérom prilievame olej, pokiaľ nám nevznikne hustá majonéza.
Na dip zmiešame tvaroh, smotanu a jogurt, pridáme cca 3 PL z hotovej majonézy, bylinky, na jemno nasekané uhorky, kapary a cibuľky, všetko zmiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 02. 02. 2014
Ingrediencie
- 175 ml mlieka,
- 75 g masla,
- 125 g hladkej múky,
- 3 vajcia,
- 80 g šampiňónov,
- 300 g kreviet,
- 2 PL masla (pod krevety),
- 500 ml oleja,
- kôpor,
- muškátový oriešok
- na dip:
- 100 g jemného tvarohu,
- 1 smotanový jogurt,
- 3 PL kyslej smotany,
- bylinky podľa chuti,
- 1 strúčik cesnaku,
- 4 kyslé uhorky,
- 1 PL kapár,
- 4-5 zaváraných cibuliek
- na majonézu:
- 1 celé vajce,
- štava z ½ citróna,
- soľ, korenie,
- olivový olej Ocho podľa potreby
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame