Ingrediencie
- 1 malá hlávka kapusty (po udusení 250 g)
- 1 PL kryštálového cukru
- 5 PL oleja
- soľ
- korenie
- na cesto:
- 650 g hladkej múky
- 32 g droždia
- 1 KL cukru
- 200 ml mlieka
- 300 g uvarených zemiakov
- 200 ml kyslej smotany
- 100 ml oleja
- žĺtok na potretie
- sezam a rasca na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kapustové pagáče
Kapustu nadrobno nasekáme, osolíme a necháme postáť približne 15 minút. Do hrnca dáme olej a pridáme kapustu. Ochutíme cukrom, korením a za občasného miešania podusíme.
Uvarené zemiaky popučíme, pridáme smotanu , olej a zmiešame. Zo 100 ml mlieka 1 KL cukru a droždia pripravíme kvások.
Na dno misy dáme zemiakovú zmes, pridáme múku, kvások , podľa potreby zvyšok mlieka a vypracujeme hladké cesto, nakoniec primiešame udusenú kapustu. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť asi 20 minút, potom ho rozvaľkáme na 2 cm a vykrajujeme pagáče. Potrieme žĺtkom posypeme sezamom alebo rascou a pečieme v predhriatej kúre pri 200 stupňoch asi 20 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 04. 10. 2015
Ingrediencie
- 1 malá hlávka kapusty (po udusení 250 g)
- 1 PL kryštálového cukru
- 5 PL oleja
- soľ
- korenie
- na cesto:
- 650 g hladkej múky
- 32 g droždia
- 1 KL cukru
- 200 ml mlieka
- 300 g uvarených zemiakov
- 200 ml kyslej smotany
- 100 ml oleja
- žĺtok na potretie
- sezam a rasca na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame