Ingrediencie
- 1,5 kg šalátových uhoriek,
- 7 farebných paprík,
- 1,5 feferónky,
- 4 cibule,
- 150 ml octu,
- 150 ml kryš.cukru,
- ½ bal. Zelka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kamilina pikantná čalamáda
Uhorky nastrúhame, papriky nakrájame na rezance a cibuľu na mesiačiky, z feferónky vyberieme jadierka a tiež ju nakrájame. Vo veľkej mise všetko zmiešame, pridáme cukor, ocot a Zelko a necháme 30 minút postáť, aby čalamáda pustila šťavu. Potom ňou naplníme poháre, riadne osušíme kraje, vydezinfikujeme alkoholom a uzavrieme. V prípade, ak chceme čalamádu sterilizovať, nahradíme Zelko Zekom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 23. 09. 2012
Ingrediencie
- 1,5 kg šalátových uhoriek,
- 7 farebných paprík,
- 1,5 feferónky,
- 4 cibule,
- 150 ml octu,
- 150 ml kryš.cukru,
- ½ bal. Zelka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame