Ingrediencie
- 1,5 kg zemiakov,
- 1 pikantná klobása,
- 150 g oravskej slaninky,
- 2 vajcia,
- 500 g kyslej kapusty,
- 1 sladkú smotanu,
- soľ,
- čierne korenie,
- oregano,
- 1 PL masla,
- 2 PL strúhanky,
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Francúzske zemiaky á la Kamila
Pekáč vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Do pekáča dáme vrstvu zemiakov, na to uložíme kolieska klobásy, slaninku nakrájanú na kocky a uvarené vajcia. Osolíme, okoreníme, posypeme hrsťou kyslej kapusty a postup opakujeme ešte raz. Navrch dáme zemiaky, pokvapkáme olejom, zalejeme sladkou smotanou. Prikryté pečieme 30 minút na 200 stupňoch Celzia, potom odokryjeme a pečieme ešte asi 15 minút.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 24. 10. 2010
Ingrediencie
- 1,5 kg zemiakov,
- 1 pikantná klobása,
- 150 g oravskej slaninky,
- 2 vajcia,
- 500 g kyslej kapusty,
- 1 sladkú smotanu,
- soľ,
- čierne korenie,
- oregano,
- 1 PL masla,
- 2 PL strúhanky,
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame