Džatky - Tajomstvo mojej kuchyne

Džatky

Maspoma

Očistené zemiaky pokrájame, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Medzitým si nakrájame slaninku a opražíme ju. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme preosiatu múku (ak je veľa vody, tak ju zlejeme), prikryjeme a necháme asi 10-15 postáť. Potom popučíme zemiaky a naolejovanými rukami tvarujeme z kaše džatky (tvar ako šúľance), ktoré dávame do misy. Nakoniec na ne vylejeme škvarky zo slaninky, v miske potrasieme, aby sa džatky omastili, posypeme pažítkou (príp. aj bryndzou)a podávame s kyslým mliekom alebo zakysankou.

Maspoma

Šéfkuchár: Barbora Zamišková | Recept z epizódy: 23. 11. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu