Ingrediencie
- 1 kg zemiakov,
- 150 g hrubej múky,
- 100 g slaninky,
- pažítka,
- 100 g bryndze,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Džatky
Očistené zemiaky pokrájame, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Medzitým si nakrájame slaninku a opražíme ju. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme preosiatu múku (ak je veľa vody, tak ju zlejeme), prikryjeme a necháme asi 10-15 postáť. Potom popučíme zemiaky a naolejovanými rukami tvarujeme z kaše džatky (tvar ako šúľance), ktoré dávame do misy. Nakoniec na ne vylejeme škvarky zo slaninky, v miske potrasieme, aby sa džatky omastili, posypeme pažítkou (príp. aj bryndzou)a podávame s kyslým mliekom alebo zakysankou.
Šéfkuchár: Barbora Zamišková | Recept z epizódy: 23. 11. 2014
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov,
- 150 g hrubej múky,
- 100 g slaninky,
- pažítka,
- 100 g bryndze,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame