Ingrediencie
- na cesto:
- 1 vajce
- 500 g polohrubej múky
- 2 PL roztopeného masla
- smotana podľa potreby
- soľ
- na granadír:
- 7 stredne veľkých zemiakov
- 1 cibuľa
- slaninka
- soľ
- mletá červená paprika
- mletá údená červená paprika
- čierne korenie
- trocha masla na dochutenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Duškov granadír
Zmiešame múku so soľou, pridáme vajce, maslo, trocha smotany a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a tvarujeme malé štvorčeky. Cestoviny uvaríme v osolenej vode s trochou masla.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Zemiaky uvaríme v šupke. Na väčšej panvici opečieme nakrájanú slaninku a neskôr nakrájanú cibuľku. Pridáme mleté červené papriky, čierne korenie, soľ a na záver nakrájané uvarené zemiaky. Všetko dobre premiešame . Uvarené cestoviny scedíme , dochutíme trochou masla a prisypeme k zemiakom. Všetko zľahka premiešame. Podávame s kyslou uhorkou, alebo zaváranou cviklou.
Šéfkuchár: Dušan Giertl | Recept z epizódy: 13. 01. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 1 vajce
- 500 g polohrubej múky
- 2 PL roztopeného masla
- smotana podľa potreby
- soľ
- na granadír:
- 7 stredne veľkých zemiakov
- 1 cibuľa
- slaninka
- soľ
- mletá červená paprika
- mletá údená červená paprika
- čierne korenie
- trocha masla na dochutenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame