Demi glace - Tajomstvo mojej kuchyne

Demi glace

Maspoma

Na dno pekáča dáme olej a orestujeme na ňom kosti a odrezky z mäsa. Pekáč potom dáme do rúry predhriatej na 220 stupňov a pečieme cca 30 min. Zeleninu nakrájame a opečieme na oleji. Pridáme cukor a paradajkový pretlak. Víno zredukujeme z 500 ml asi na 100 ml. Hotovú zeleninu zalejeme vývarom, pridáme zredukované víno a upečené kosti a odrezky z mäsa. Varíme veľmi pomaly cca 2-3 hodiny. Potom precedíme a ešte redukujeme asi na polovicu. Hotový demi glace potom rozdelíme do mištičiek, môžeme dať zamraziť a používame ako základ pri varení omáčok.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 01. 02. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu