Ingrediencie
- 1 kg hovädzích kostí,
- 500 g hovädzích odrezkov,
- 500 g teľacích kostí,
- 2 cibule,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 2 mrkvy,
- ½ zeleru,
- 2 petržleny,
- 4 PL oleja,
- 500 ml červeného vína,
- 2 PL paradajkového pretlaku,
- bobkový list,
- tymian,
- nové korenie,
- biele korenie,
- troška cukru,
- soľ,
- 1 l vývaru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Demi glace
Na dno pekáča dáme olej a orestujeme na ňom kosti a odrezky z mäsa. Pekáč potom dáme do rúry predhriatej na 220 stupňov a pečieme cca 30 min. Zeleninu nakrájame a opečieme na oleji. Pridáme cukor a paradajkový pretlak. Víno zredukujeme z 500 ml asi na 100 ml. Hotovú zeleninu zalejeme vývarom, pridáme zredukované víno a upečené kosti a odrezky z mäsa. Varíme veľmi pomaly cca 2-3 hodiny. Potom precedíme a ešte redukujeme asi na polovicu. Hotový demi glace potom rozdelíme do mištičiek, môžeme dať zamraziť a používame ako základ pri varení omáčok.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 01. 02. 2015
Ingrediencie
- 1 kg hovädzích kostí,
- 500 g hovädzích odrezkov,
- 500 g teľacích kostí,
- 2 cibule,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 2 mrkvy,
- ½ zeleru,
- 2 petržleny,
- 4 PL oleja,
- 500 ml červeného vína,
- 2 PL paradajkového pretlaku,
- bobkový list,
- tymian,
- nové korenie,
- biele korenie,
- troška cukru,
- soľ,
- 1 l vývaru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame