Ingrediencie
- Na chlebík:
- 135 g slnečnicových semienok
- 90 g ľanových semienok
- 35 g lieskových orieškov
- 35 g mandlí
- 150 g ovsených vločiek
- 2 PL chia semienok
- 2 ČL morskej soli
- 1 PL medu (alebo javorového sirupu)
- 3 PL rozpusteného kokosového oleja
- 350 ml vody
- Na avokádový krém:
- 300 ml kokosového mlieka
- 1 avokádo (zrelé)
- 100 g syra s modrou plesňou
- 1 banán (zrelý)
- 1 citrón (šťava)
- bylinky podľa výberu
- Na černicový krém:
- 250 g tvarohu
- 1 PL masla
- 150 g černíc
- 50 g čučoriedok
- 1 PL medu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čistozrnný chlebík, avokádový a černicový krém
Na čistozrnný chlebík si zmiešame všetky druhy nepomletých semienok, vločky, mandle a oriešky nakrájané na väčšie kúsky, osolíme. Pridáme med, olej , vodu a masu znova premiešame. Vzniknuté cesto necháme minimálne dve hodiny postáť, najlepšie však cez noc. Vlejeme do formy obdĺžnikového tvaru (srnčí chrbát) a pečieme pri 175 stupňoch Celzia cca 20 minút. Na záver otočíme chlebík dole hlavou a pečieme ešte 30-40 minút.
Avokádový aj černicový krém pripravíme rozmixovaním uvedených surovín.
Šéfkuchár: Andrea Bognárová | Recept z epizódy: 03. 09. 2017
Ingrediencie
- Na chlebík:
- 135 g slnečnicových semienok
- 90 g ľanových semienok
- 35 g lieskových orieškov
- 35 g mandlí
- 150 g ovsených vločiek
- 2 PL chia semienok
- 2 ČL morskej soli
- 1 PL medu (alebo javorového sirupu)
- 3 PL rozpusteného kokosového oleja
- 350 ml vody
- Na avokádový krém:
- 300 ml kokosového mlieka
- 1 avokádo (zrelé)
- 100 g syra s modrou plesňou
- 1 banán (zrelý)
- 1 citrón (šťava)
- bylinky podľa výberu
- Na černicový krém:
- 250 g tvarohu
- 1 PL masla
- 150 g černíc
- 50 g čučoriedok
- 1 PL medu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame