Ingrediencie
- 4 vajcia,
- 250 ml mlieka,
- 3 PL kryštálového cukru,
- 150 g hladkej múky,
- 50 g hrozienok v rume,
- 50 ml perlivej minerálnej vody,
- 1 vanilkový cukor,
- štipka soli,
- 3 PL masla,
- 2 jablká,
- celá škorica,
- kryštálový cukor na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cisárov trhanec
Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov a 2 PL cukru ušľaháme tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s vanilkovým cukrom, 1 PL kryštálového cukru, mliekom, perlivou vodou a nakoniec pridáme múku. Do zmesi zľahka vmiešame bielkovú zmes. Jablká očistíme, nakrájame, pridáme k nim klinčeky, celú škoricu a povaríme. Na panvici rozpustíme 2 PL masla a nalejeme cesto. Posypeme hrozienkami namočenými v rume a môžeme pridať aj pár kúskov jablka nakrájaného na plátky. Necháme stuhnúť a potom asi na 2 minúty dáme do vyhriatej rúry, aby nám cesto zatuhlo aj zvrchu. Vyberieme, prevrátime a potrháme. Posypeme kryštálovým cukrom, pridáme ešte 1 PL masla a necháme skaramelizovať v rúre. Podávame s jablkovým kompótom.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 18. 01. 2015
Ingrediencie
- 4 vajcia,
- 250 ml mlieka,
- 3 PL kryštálového cukru,
- 150 g hladkej múky,
- 50 g hrozienok v rume,
- 50 ml perlivej minerálnej vody,
- 1 vanilkový cukor,
- štipka soli,
- 3 PL masla,
- 2 jablká,
- celá škorica,
- kryštálový cukor na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame