Ingrediencie
- 1 hrnček ryže
- 1 hrnček červenej šošovice
- 2 červené papriky
- 3-4 stopkové zelery
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 konzerva červenej fazule (400 ml)
- 1 limetka
- 1 konzerva paradajok (400 ml)
- 5 kociek čokolády
- 150 ml kávy
- 3 mrkvy
- kurkuma
- čierne korenie
- soľ
- mleté čili
- rasca celá
- čerstvý koriander
- 2 PL paradajkovej šťavy
- 1 PL ajvaru
- 3 naberačky vývaru
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čili sin carne
Nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme na rozpálenom olivovom oleji, pridáme mleté čili a rascu. Zeler, papriku a mrkvu nakrájame a nasypeme do zmesi, pridáme konzervu fazule, paradajok, trošku paradajkovej šťavy, ajvar a podusíme. O chvíľku neskôr pridáme šošovicu, kávu, vývar a na záver čokoládu. Môžeme dochutiť čiernym korením a soľou. Pred dovarením ešte pridáme nasekanú koriandrovú vňať a limetkovú šťavu.
Ryžu zalejeme vodou pomerom 1:2, pridáme 1 ČL kurkumy, soľ, prikryjeme a uvaríme.
Šéfkuchár: Alexandra Gombošová | Recept z epizódy: 07. 02. 2019
Ingrediencie
- 1 hrnček ryže
- 1 hrnček červenej šošovice
- 2 červené papriky
- 3-4 stopkové zelery
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 konzerva červenej fazule (400 ml)
- 1 limetka
- 1 konzerva paradajok (400 ml)
- 5 kociek čokolády
- 150 ml kávy
- 3 mrkvy
- kurkuma
- čierne korenie
- soľ
- mleté čili
- rasca celá
- čerstvý koriander
- 2 PL paradajkovej šťavy
- 1 PL ajvaru
- 3 naberačky vývaru
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame