Ingrediencie
- 100 g prosciutta
- 4 cibule
- 50 g masla
- 200 ml zeleninového vývaru
- 4 malé zemiaky
- 1 PL práškového cukru
- 2 PL octu
- 2 suché žemle
- 50 g lieskových orechov
- 1 hrnček fava fazuliek
- 50 g bryndze
- čerstvý kôpor
- čerstvá majoránka
- bylinky na dozdobenie
- soľ
- mleté čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cibuľové ragú s prosciuttom
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a časť prosciutta na drobné kúsky. Spolu opečieme na masle, pridáme vývar, zemiaky nakrájané na kocky a varíme do zmäknutia. Zahustíme trochou masla, dochutíme soľou, čiernym korením, cukrom, octom, kôprom, majoránkom a už len zľahka premiešame. Suchú žemľu nakrájame na kocky a opečieme na masle. Lieskové orechy opečieme nasucho, zbavíme šupy a nakrájame na tenké plátky.
Ragú podávame so žemľovými krutónmi, fazuľkami, troškou bryndze, plátkami prosciutta a posypané nakrájanými orieškami a dozdobené bylinkami.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 20. 11. 2022
Ingrediencie
- 100 g prosciutta
- 4 cibule
- 50 g masla
- 200 ml zeleninového vývaru
- 4 malé zemiaky
- 1 PL práškového cukru
- 2 PL octu
- 2 suché žemle
- 50 g lieskových orechov
- 1 hrnček fava fazuliek
- 50 g bryndze
- čerstvý kôpor
- čerstvá majoránka
- bylinky na dozdobenie
- soľ
- mleté čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame