Ingrediencie
- 2 vajcia + 1 vajce na potretie
- 250 g trstinového cukru
- 125 g nelúpaných mandlí
- 125 g lúpaných mandlí
- 125 g nelúpaných lieskových orechov
- 250 g špaldovej múky
- 1/2 prášku do pečiva Dr. Oetker
- 2 citróny (kôra)
- Na krém:
- 1 mlieko Maresi
- 1 vanilkový lusk Dr. Oetker
- práškový cukor
- 1 alebo 2 žĺtky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cantuccini s vanilkovým krémom
Vajcia vyšľaháme s cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme celé mandle, orechy a preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Zo zmesi vypracujeme cesto a vytvoríme dva rovnaké valčeky , ktoré potrieme rozšľahaným vajcom. Valčeky zabalíme do papiera na pečenie a položíme na plech. Pečieme v prehriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 25 minút. Ešte za tepla nakrájame na tenké plátky a necháme vychladnúť.
Na krém zahrejeme mliečko s vanilkovým luskom. Lusk vyškriabeme a vrátime do mliečka. Žĺtky a práškový cukor vyšľaháme. Mliečko prilievame do žĺtkov a miešame.
Šéfkuchár: Giovanni Tomaškin | Recept z epizódy: 08. 10. 2017
Ingrediencie
- 2 vajcia + 1 vajce na potretie
- 250 g trstinového cukru
- 125 g nelúpaných mandlí
- 125 g lúpaných mandlí
- 125 g nelúpaných lieskových orechov
- 250 g špaldovej múky
- 1/2 prášku do pečiva Dr. Oetker
- 2 citróny (kôra)
- Na krém:
- 1 mlieko Maresi
- 1 vanilkový lusk Dr. Oetker
- práškový cukor
- 1 alebo 2 žĺtky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame