Cantuccini s vanilkovým krémom - Tajomstvo mojej kuchyne

Cantuccini s vanilkovým krémom

Maspoma

Vajcia vyšľaháme s cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme celé mandle, orechy a preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Zo zmesi vypracujeme cesto a vytvoríme dva rovnaké valčeky , ktoré potrieme rozšľahaným vajcom. Valčeky zabalíme do papiera na pečenie a položíme na plech. Pečieme v prehriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 25 minút. Ešte za tepla nakrájame na tenké plátky a necháme vychladnúť.
Na krém zahrejeme mliečko s vanilkovým luskom. Lusk vyškriabeme a vrátime do mliečka. Žĺtky a práškový cukor vyšľaháme. Mliečko prilievame do žĺtkov a miešame.

Maspoma

Šéfkuchár: Giovanni Tomaškin | Recept z epizódy: 08. 10. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu