Ingrediencie
- na cesto:
- 220 g bezlepkovej univerzálnej zmesi na múčne jedlá (Liana)
- 150 g uvarených postrúhaných zemiakov
- 1 vajce
- 1 KL soli
- 3-4 PL vody (resp. podľa potreby)
- na kuraciu plnku:
- 250 g kuracích pŕs
- 50 g slaninky
- 1 cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
- na šampiňónovú omáčku:
- 10 šampiňónov
- 1 menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 250 ml kuracieho vývaru
- 200 g smotany na varenie
- 10 g nivy
- 1PL ryžovej múky (Liana)
- 1/2 ČL mletej rasce
- soľ
- mleté čierne korenie
- štipka muškátového oriešku
- pár kvapiek citrónovej šťavy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bezlepkové pirohy s kuracou plnkou
Zemiaky uvaríme, postrúhame a pretlačíme. Na plnku kuracie prsia pokrájame a pomelieme. Na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľku a pomleté kuracie prsia. V druhej panvici opražíme slaninku, pridáme ku kuracím prsiam, dochutíme soľou a čiernym korením. Premiešame a necháme vychladnúť. Suroviny na cesto zmiešame a spracujeme. Hotové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Povykrajujeme kolieska, na každé uložíme guľku kuracej plnky a uzatvoríme formičkou na pirohy. Pirohy varíme vo vriacej, osolenej vode, keď vyplávajú na povrch necháme ich ešte päť minút povariť a vyberieme.
Cibuľu pokrájame, osmažíme, pridáme pretlačený cesnak, na plátky pokrájané šampiňóny, rascu a orestujeme. Prilejeme vývar a necháme prikryté dusiť asi 10 minút. Potom pridáme smotanu, môžeme zahustiť múkou rozmiešanou v troške vody, za stáleho miešania privedieme k varu a ešte pár minút povaríme. Vypneme, dochutíme nivou, soľou, korením, muškátovým orieškom a troškou citrónovej šťavy.
Hotové pirohy servírujeme preliate šampiónovou omáčkou.
Šéfkuchár: Dagmar Valouchová | Recept z epizódy: 08. 04. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 220 g bezlepkovej univerzálnej zmesi na múčne jedlá (Liana)
- 150 g uvarených postrúhaných zemiakov
- 1 vajce
- 1 KL soli
- 3-4 PL vody (resp. podľa potreby)
- na kuraciu plnku:
- 250 g kuracích pŕs
- 50 g slaninky
- 1 cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
- na šampiňónovú omáčku:
- 10 šampiňónov
- 1 menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 250 ml kuracieho vývaru
- 200 g smotany na varenie
- 10 g nivy
- 1PL ryžovej múky (Liana)
- 1/2 ČL mletej rasce
- soľ
- mleté čierne korenie
- štipka muškátového oriešku
- pár kvapiek citrónovej šťavy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame