Bezlepkové pirohy s kuracou plnkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Bezlepkové pirohy s kuracou plnkou

Maspoma

Zemiaky uvaríme, postrúhame a pretlačíme. Na plnku kuracie prsia pokrájame a pomelieme. Na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľku a pomleté kuracie prsia. V druhej panvici opražíme slaninku, pridáme  ku kuracím prsiam, dochutíme soľou a čiernym korením. Premiešame a necháme vychladnúť. Suroviny na cesto zmiešame a spracujeme. Hotové cesto  rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Povykrajujeme kolieska, na každé uložíme guľku kuracej  plnky a  uzatvoríme formičkou na pirohy. Pirohy varíme vo vriacej, osolenej vode, keď vyplávajú na povrch necháme ich ešte päť minút povariť a vyberieme.

Cibuľu pokrájame, osmažíme, pridáme pretlačený cesnak, na plátky pokrájané šampiňóny, rascu a orestujeme. Prilejeme vývar a necháme prikryté dusiť asi 10 minút. Potom pridáme smotanu, môžeme zahustiť múkou rozmiešanou v troške vody, za stáleho miešania privedieme k varu a ešte pár minút povaríme. Vypneme, dochutíme nivou, soľou, korením, muškátovým orieškom a troškou citrónovej šťavy.

Hotové pirohy servírujeme preliate šampiónovou omáčkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Dagmar Valouchová | Recept z epizódy: 08. 04. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu