Bezlepkové pirohy s bryndzovou plnkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Bezlepkové pirohy s bryndzovou plnkou

Maspoma

Zemiaky uvaríme, postrúhame a pretlačíme. Na plnku zmiešame bryndzu s postrúhanými zemiakmi a dochutíme čiernym mletým korením. Suroviny na cesto zmiešame a spracujeme. Hotové cesto  rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, povykrajujeme kolieska, na každé uložíme guľku bryndzovej plnky a  uzatvoríme formičkou na pirohy. Takto pripravené pirohy varíme vo vriacej, osolenej vode, keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte päť minút povariť a vyberieme.

Bryndzové pirohy servírujeme poliate olejom alebo masťou posypané opraženou slaninkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Dagmar Valouchová | Recept z epizódy: 08. 04. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu