Ingrediencie
- na cesto:
- 220 g bezlepkovej univerzálnej zmesi na múčne jedlá (Liana)
- 150 g uvarených postrúhaných zemiakov
- 1 vajce
- 1 KL soli
- 3-4 PL vody (resp. podľa potreby)
- na bryndzovú plnku:
- 125 g bryndze
- 100 g uvarených postrúhaných zemiakov
- čierne mleté korenie
- +
- ryžová múka (Liana) na podsypanie
- olej
- 100 g anglickej slaninky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bezlepkové pirohy s bryndzovou plnkou
Zemiaky uvaríme, postrúhame a pretlačíme. Na plnku zmiešame bryndzu s postrúhanými zemiakmi a dochutíme čiernym mletým korením. Suroviny na cesto zmiešame a spracujeme. Hotové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, povykrajujeme kolieska, na každé uložíme guľku bryndzovej plnky a uzatvoríme formičkou na pirohy. Takto pripravené pirohy varíme vo vriacej, osolenej vode, keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte päť minút povariť a vyberieme.
Bryndzové pirohy servírujeme poliate olejom alebo masťou posypané opraženou slaninkou.
Šéfkuchár: Dagmar Valouchová | Recept z epizódy: 08. 04. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 220 g bezlepkovej univerzálnej zmesi na múčne jedlá (Liana)
- 150 g uvarených postrúhaných zemiakov
- 1 vajce
- 1 KL soli
- 3-4 PL vody (resp. podľa potreby)
- na bryndzovú plnku:
- 125 g bryndze
- 100 g uvarených postrúhaných zemiakov
- čierne mleté korenie
- +
- ryžová múka (Liana) na podsypanie
- olej
- 100 g anglickej slaninky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame