Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky,
- 1 menší uvarený zemiak,
- 125 g masla,
- 1 vajce,
- soľ,
- 1 KL cukru,
- ¾ kocky droždia,
- 2 PL oleja,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 150 ml mlieka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Báleš
Maslo rozpustíme, mlieko zohrejeme s cukrom, vložíme droždie a necháme vykysnúť. K múke pridáme uvarený pretlačený zemiak, maslo, kvások, olej, vajce, soľ a vypracujeme vláčne cesto. Podľa potreby prilievame teplé mlieko. Cesto necháme vykysnúť 20-30 minút. Hotové rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech, pečieme pri 200 stupňoch asi 20 minút ( pri 220 asi 15 minút). Upečené potrieme cesnakom.
Šéfkuchár: Ľubica Kučerová | Recept z epizódy: 14. 06. 2015
Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky,
- 1 menší uvarený zemiak,
- 125 g masla,
- 1 vajce,
- soľ,
- 1 KL cukru,
- ¾ kocky droždia,
- 2 PL oleja,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 150 ml mlieka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame