Ingrediencie
- 12 ks tigrích kreviet,
- 1 cibuľa,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 50 ml olivového oleja,
- 20 ml prosecca alebo iného šumivého vína ,
- 200 ml sladkej smotany,
- 2 paradajky,
- citrón,
- soľ,
- petržlenová vňať,
- 20 ml koňaku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tigrie krevety s omáčkou z prosecca
Krevety olúpeme, vyberieme črievko, telá pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na horúcom olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme hlavy, panciere z kreviet a krátko orestujeme. Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, zalejeme proseccom a povaríme cca 5 minút. Po pridaní smotany varíme ďalších 5 minút. Šupky scedíme a oddelíme od omáčky. Omáčku vrátime späť na oheň, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, privedieme do varu a odstavíme. Do horúcej omáčky pridáme telá marinovaných kreviet( ďalej nevaríme), dochutíme koňakom a dosolíme podľa chuti. Necháme ešte spolu „dotiahnuť“ cca 5 minút. Podávame s čerstvou bagetou.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 02. 11. 2014
Ingrediencie
- 12 ks tigrích kreviet,
- 1 cibuľa,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 50 ml olivového oleja,
- 20 ml prosecca alebo iného šumivého vína ,
- 200 ml sladkej smotany,
- 2 paradajky,
- citrón,
- soľ,
- petržlenová vňať,
- 20 ml koňaku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame