Tigrie krevety s omáčkou z prosecca - Tajomstvo mojej kuchyne

Tigrie krevety s omáčkou z prosecca

Maspoma

Krevety olúpeme, vyberieme črievko, telá pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na horúcom olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme hlavy, panciere z kreviet a krátko orestujeme. Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, zalejeme proseccom a povaríme cca 5 minút. Po pridaní smotany varíme ďalších 5 minút. Šupky scedíme a oddelíme od omáčky. Omáčku vrátime späť na oheň, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, privedieme do varu a odstavíme. Do horúcej omáčky pridáme telá marinovaných kreviet( ďalej nevaríme), dochutíme koňakom a dosolíme podľa chuti. Necháme ešte spolu „dotiahnuť“ cca 5 minút. Podávame s čerstvou bagetou.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 02. 11. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu