Thajský wok na slovenský spôsob - Tajomstvo mojej kuchyne

Thajský wok na slovenský spôsob

Maspoma

Všetku zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na pásiky alebo jemné krúžky. Vo woku rozpálime kokosový olej s cesnakom, osmahneme na ňom krevety a odložíme ich nabok. Potom do woku dáme čili so zázvorom a postupne pridávame všetku zeleninu – podľa tvrdosti – najskôr mrkvu, po chvíli brokolicu, petržlen, cibuľu, nakoniec citrónovú trávu  a všetko rýchlo orestujeme. Po chvíli pridáme mandľové mlieko, Tamarind, curry a sójové klíčky. Na záver zalejeme kokosovým mliekom, dochutíme limetkou s čerstvým koriandrom a servírujeme spolu s uvarenou basmati ryžou, ktorú sme dochutili trochou kurkumy.

Maspoma

Šéfkuchár: Dušan Plichta | Recept z epizódy: 10. 01. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu