Ingrediencie
- krevety
- 2 PL mandľového masla
- 2 PL kokosového oleja
- 300 ml kokosového mlieka
- štipka kurkumy
- 1 veľká červená cibuľa
- 1 veľká mrkva
- 100 g čerstvých sójových klíčkov
- ½ hlávky brokolice
- 1 čerstvé čili
- 1 strúčik cesnaku
- 2 cm zázvoru
- viazanička čerstvého koriandru
- 1 limetka
- 1 citrónová tráva
- pár lístkov curry
- 1 PL Tamarind pasty
- 200 g ryže basmati
- Himalájska soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Thajský wok na slovenský spôsob
Všetku zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na pásiky alebo jemné krúžky. Vo woku rozpálime kokosový olej s cesnakom, osmahneme na ňom krevety a odložíme ich nabok. Potom do woku dáme čili so zázvorom a postupne pridávame všetku zeleninu – podľa tvrdosti – najskôr mrkvu, po chvíli brokolicu, petržlen, cibuľu, nakoniec citrónovú trávu a všetko rýchlo orestujeme. Po chvíli pridáme mandľové mlieko, Tamarind, curry a sójové klíčky. Na záver zalejeme kokosovým mliekom, dochutíme limetkou s čerstvým koriandrom a servírujeme spolu s uvarenou basmati ryžou, ktorú sme dochutili trochou kurkumy.
Šéfkuchár: Dušan Plichta | Recept z epizódy: 10. 01. 2016
Ingrediencie
- krevety
- 2 PL mandľového masla
- 2 PL kokosového oleja
- 300 ml kokosového mlieka
- štipka kurkumy
- 1 veľká červená cibuľa
- 1 veľká mrkva
- 100 g čerstvých sójových klíčkov
- ½ hlávky brokolice
- 1 čerstvé čili
- 1 strúčik cesnaku
- 2 cm zázvoru
- viazanička čerstvého koriandru
- 1 limetka
- 1 citrónová tráva
- pár lístkov curry
- 1 PL Tamarind pasty
- 200 g ryže basmati
- Himalájska soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame