Ingrediencie
- 20 ml olivového oleja
- 500 g čerstvých kreviet
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 zelené papriky
- 1 konzerva paradajok
- 70 ml gréckeho alkoholu Ouzo
- petržlenová vňať
- 300 g syru Feta
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Krevety Saganaki
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Krevety umyjeme, očistíme a najemno osmažíme na olivovom oleji a na cibuľke, pridáme pretlačený cesnak, osolíme a okoreníme, chvíľku dusíme, potom podlejeme gréckym Ouzom a pridáme nakrájanú papriku. Po chvíli vmiešame paradajkový pretlak a neskôr aj rozdrobený syr Feta, ktorý zmes zahustí. Ochutíme petržlenovou vňaťou a odložíme zo sporáka. Zmes preložíme do zapekacej misy, ešte posypeme syrom a zapekáme pri teplote 220 stupňov asi 10 minút.
Šéfkuchár: Alexander Papastavrou | Recept z epizódy: 24. 01. 2016
Ingrediencie
- 20 ml olivového oleja
- 500 g čerstvých kreviet
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 zelené papriky
- 1 konzerva paradajok
- 70 ml gréckeho alkoholu Ouzo
- petržlenová vňať
- 300 g syru Feta
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame