Krevety Saganaki - Tajomstvo mojej kuchyne

Krevety Saganaki

Maspoma

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Krevety umyjeme, očistíme a  najemno osmažíme na olivovom oleji a na cibuľke, pridáme pretlačený cesnak, osolíme a  okoreníme, chvíľku dusíme, potom podlejeme gréckym Ouzom a pridáme nakrájanú papriku. Po chvíli vmiešame paradajkový pretlak a neskôr aj rozdrobený syr Feta, ktorý zmes zahustí. Ochutíme petržlenovou vňaťou  a odložíme zo sporáka. Zmes preložíme do zapekacej misy, ešte posypeme syrom a zapekáme pri teplote  220 stupňov asi 10 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Alexander Papastavrou | Recept z epizódy: 24. 01. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu