Ingrediencie
- 1 kg kreviet
- 1 cibuľa
- 1 väčšia paradajka
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- 1 citrón
- 120 ml koňaku
- 150 ml sektu cava alebo prosecca
- 2 PL aioli
- na pesto:
- bylinky (bazalka, tymian, koriander, petržlen)
- 100 g mandlí
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml olivového oleja
- na aioli:
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 2 PL citrónovej šťavy
- olivový olej podľa potreby
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Krevety Cabrera
Všetky suroviny na pesto zmixujeme. Krevety očistíme a ošúpeme. Na panvicu dáme olej, nakrájanú cibuľu, nakrájanú paradajku a pancieriky z kreviet. Pokvapkáme citrónom, pridáme troška vody, 100 ml koňaku a zredukujeme. Neskôr vložíme očistené krevety, ktoré pokvapkáme zvyškom koňaku, osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Na aioli vyšľaháme vajce s cesnakom, soľou a pridáme citrónovú šťavu. Šľaháme a postupne pridávame olej , tak aby sme dosiahli hustotu ako majonéza.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Na koniec omáčku zahustíme pestom a aioli.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 18. 11. 2018
Ingrediencie
- 1 kg kreviet
- 1 cibuľa
- 1 väčšia paradajka
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- 1 citrón
- 120 ml koňaku
- 150 ml sektu cava alebo prosecca
- 2 PL aioli
- na pesto:
- bylinky (bazalka, tymian, koriander, petržlen)
- 100 g mandlí
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml olivového oleja
- na aioli:
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 2 PL citrónovej šťavy
- olivový olej podľa potreby
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame