Ingrediencie
- 500 g čerstvých lúpaných kreviet
- 500 g Linquine cestovín
- 500 ml smotany na varenie
- olivový olej
- 2 PL masla
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 150 ml vína bieleho suchého
- soľ
- petržlenová vňať
- čili papričky
- 100 g parmezánu
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Krémové cestoviny Linquine s krevetami
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Cibuľu nakrájame a opečieme na oleji na panvici. Pridáme biele víno, smotanu, dochutíme soľou a korením. Na záver do omáčky nastrúhame ešte trocha parmezánu. V druhej panvici na masle opražíme cesnak, čili papričky, pridáme krevety a trochu vína. Uvarené cestoviny vložíme do smotanovej omáčky, krátko ich prehrejeme a na vrch poukladáme hotové krevety. Nakoniec posypeme nastrúhaným parmezánom a môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Šéfkuchár: Roman Jánoška | Recept z epizódy: 13. 05. 2018
Ingrediencie
- 500 g čerstvých lúpaných kreviet
- 500 g Linquine cestovín
- 500 ml smotany na varenie
- olivový olej
- 2 PL masla
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 150 ml vína bieleho suchého
- soľ
- petržlenová vňať
- čili papričky
- 100 g parmezánu
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame