Ingrediencie
- 1 homár,
- 200 g lososa,
- 100 ml sladkej smotany,
- soľ,
- 1 cuketa,
- na omáčku:
- 2 PL masla,
- 200 ml sladkej smotany,
- 1 krajec toastového chleba,
- 1 cibuľa,
- kôpor,
- ocot
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Homárový timbálik s kôprovou omáčkou
Homára uvaríme v solenej vode. Cuketu nakrájame na tenké pásiky. Lososa so sladkou smotanou a štipkou soli rozmixujeme na penu. Zapekacie misky vymastíme maslom, vyložíme plátkami cukety, naplníme penou do tretiny, urobíme jamku, vložíme kúsky mäsa z homára, doplníme penou a uzavrieme cuketovými plátkami. Pečieme v rúre zabalené v alobale vo vodnom kúpeli pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Hotové vyklopíme z formičky a podávame s kôprovou omáčkou a uvareným homárom.
Na masle speníme cibuľku, pridáme sladkú smotanu a povaríme. Zahustíme toastovým chlebom a rozmixujeme. Na záver pridáme nasekaný kôpor, ešte raz prevaríme a dochutíme octom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 12. 02. 2012
Ingrediencie
- 1 homár,
- 200 g lososa,
- 100 ml sladkej smotany,
- soľ,
- 1 cuketa,
- na omáčku:
- 2 PL masla,
- 200 ml sladkej smotany,
- 1 krajec toastového chleba,
- 1 cibuľa,
- kôpor,
- ocot
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame