Ingrediencie
- 200 g tuniaka,
- 3 farebné papriky,
- 1 cibuľa,
- capary,
- balzamikový ocot,
- olivový olej,
- citrón,
- soľ,
- korenie,
- nakladané šalotky,
- na mušle:
- 1 kg mušlí,
- 5 strúčikov cesnaku,
- 1 cibuľa,
- olivový olej,
- 200 ml bieleho vína,
- 200 ml rybacieho vývaru,
- 5 cherry paradajok,
- petržlenová vňať,
- 2 PL strúhanky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Carpatio z tuniaka a mušle s bielym vínom
Tuniaka nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme citrónom a necháme 10 minút odstáť. Do sklenej misy uložíme vrstvu nakrájanej cibule, mäso z tuniaka, osolíme, okoreníme, poukladáme capary a nakrájanú papriku. Zalejeme olivovým olejom a tieto vrstvy 3 krát opakujeme. Na vrch poukladáme nakladané šalotky. Necháme odstáť v chlade a podávame ako predjedlo.
Cesnak a cibuľu nakrájame a podusíme na olivovom oleji. Pridáme mušle a cherry paradajky. Zalejeme biely vínom a rybacím vývarom a zahustíme strúhankou. Varíme asi 10 minút. Podávame s bielym chlebom.
Šéfkuchár: Zoran Shimonovský | Recept z epizódy: 15. 04. 2012
Ingrediencie
- 200 g tuniaka,
- 3 farebné papriky,
- 1 cibuľa,
- capary,
- balzamikový ocot,
- olivový olej,
- citrón,
- soľ,
- korenie,
- nakladané šalotky,
- na mušle:
- 1 kg mušlí,
- 5 strúčikov cesnaku,
- 1 cibuľa,
- olivový olej,
- 200 ml bieleho vína,
- 200 ml rybacieho vývaru,
- 5 cherry paradajok,
- petržlenová vňať,
- 2 PL strúhanky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame