Carpatio z tuniaka a mušle s bielym vínom - Tajomstvo mojej kuchyne

Carpatio z tuniaka a mušle s bielym vínom

Maspoma

Tuniaka nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme citrónom a necháme 10 minút odstáť. Do sklenej misy uložíme vrstvu nakrájanej cibule, mäso z tuniaka, osolíme, okoreníme, poukladáme capary a nakrájanú papriku. Zalejeme olivovým olejom a tieto vrstvy 3 krát opakujeme. Na vrch poukladáme nakladané šalotky. Necháme odstáť v chlade a podávame ako predjedlo.

Cesnak a cibuľu nakrájame a podusíme na olivovom oleji. Pridáme mušle a cherry paradajky. Zalejeme biely vínom a rybacím vývarom a zahustíme strúhankou. Varíme asi 10 minút. Podávame s bielym chlebom.

Maspoma

Šéfkuchár: Zoran Shimonovský | Recept z epizódy: 15. 04. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu