Ingrediencie
- 2 kg rôznych morských rýb,
- (chobotnica, malý žralok, sépie, ostriežik, krevety, morské cikády, slávky...),
- 400 g paradajkového pretlaku,
- 2 šalviové listy,
- 1 pohár červeného vína,
- cesnak,
- chili
- na prílohu:
- chlieb na opečenie,
- olivový olej,
- cesnak
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cacciucco ala livornese
Do väčšej panvice nalejeme olivový olej, vhodíme cesnak v šupke, chili, šalviové listy, necháme chvíľu osmahnúť. Potom cesnak vyberieme a pridáme očistenú nakrájanú chobotnicu, žraloka a zalejeme vínom. Postupne pridávame ostatné vyčistené a nakrájané ryby, premiešame a vlejeme paradajkový pretlak, môžme postupne dolievať vodou. Osolíme, okoreníme a varíme cca 2 hodiny, až kým všetky ryby nezmaknú. Ak ostane veľa kostí, môžme ryby vybrať,omáčku precediť a všetko vložit spať.
Servírujeme na opečenom chlebe potretom cesnakom, aby sa doň polievka dobre nasiakla.
Šéfkuchár: Mária Miklošková | Recept z epizódy: 26. 10. 2014
Ingrediencie
- 2 kg rôznych morských rýb,
- (chobotnica, malý žralok, sépie, ostriežik, krevety, morské cikády, slávky...),
- 400 g paradajkového pretlaku,
- 2 šalviové listy,
- 1 pohár červeného vína,
- cesnak,
- chili
- na prílohu:
- chlieb na opečenie,
- olivový olej,
- cesnak
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame