Ingrediencie
- na rozkvas:
- 150 g materského kvásku
- 150 g pšeničnej hladkej múky
- 150 g vody
- na cesto:
- hotový rozkvas
- 525 g pšeničnej hladkej múky
- 300 g mlieka
- 90 g masla
- 1 vajce
- 90 g cukru
- 2 vanilkové cukry
- kôra z 1 citróna
- 1 ČL soli
- +
- 2 PL kakaa (kopcovité)
- 2 PL tmavého kakaa (kopcovité)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Trojfarebná brioška
Suroviny na rozkvas zmiešame a necháme nakysnúť na dvojnásobok. Suroviny na cesto taktiež zmiešame a vypracujeme cesto, ak je príliš tuhé, pridáme vodu tak, aby zostalo vláčne. Rozdelíme na tri časti, jednu zafarbíme kakaom, jednu tmavým kakaom a jednu necháme bez zafarbenia. Ak by zafarbené cestá boli príliš tuhé, pridáme asi 50 ml vody. Necháme nakysnúť na dvojnásobok. Nakysnuté cestá rozvaľkáme, spodné potrieme vodou, uložíme naň druhé, znova natrieme vodou a uložíme ďalšie cesto. Zrolujeme na roládu, nakrájame na kolieska široké asi 4 cm a tie ukladáme nerovnomerne do vopred vymastenej formy na sendvič, alebo inej formy. Necháme nakysnúť 3 hodiny. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 50 minút.
Šéfkuchár: Petronela Burianová | Recept z epizódy: 09. 11. 2021
Ingrediencie
- na rozkvas:
- 150 g materského kvásku
- 150 g pšeničnej hladkej múky
- 150 g vody
- na cesto:
- hotový rozkvas
- 525 g pšeničnej hladkej múky
- 300 g mlieka
- 90 g masla
- 1 vajce
- 90 g cukru
- 2 vanilkové cukry
- kôra z 1 citróna
- 1 ČL soli
- +
- 2 PL kakaa (kopcovité)
- 2 PL tmavého kakaa (kopcovité)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame