Trojfarebná brioška - Tajomstvo mojej kuchyne

Trojfarebná brioška

Maspoma

Suroviny na rozkvas zmiešame a necháme nakysnúť na dvojnásobok.  Suroviny na cesto taktiež zmiešame a vypracujeme cesto, ak je príliš tuhé, pridáme vodu tak, aby zostalo vláčne. Rozdelíme na tri časti, jednu zafarbíme kakaom, jednu  tmavým kakaom a jednu necháme bez zafarbenia. Ak by zafarbené cestá boli príliš tuhé, pridáme asi 50 ml vody. Necháme nakysnúť na dvojnásobok. Nakysnuté cestá rozvaľkáme, spodné potrieme vodou, uložíme naň druhé, znova natrieme vodou a uložíme ďalšie cesto. Zrolujeme na roládu, nakrájame na kolieska široké asi 4 cm a tie ukladáme nerovnomerne do vopred vymastenej formy na sendvič, alebo inej formy. Necháme nakysnúť 3 hodiny. Pečieme v rúre vyhriatej na  180°C asi 50 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Petronela Burianová | Recept z epizódy: 09. 11. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu