Ingrediencie
- na štartér:
- 100 g pšeničnej múky polohrubej na kváskovanie
- 100 ml vody
- 1 PL kvásku
- na cesto:
- 200 g pšeničnej múky polohrubej na kváskovanie
- 1 žĺtok
- 1 PL kyslej smotany
- 90 g masla
- 1 ČL soli
- + na potretie:
- 100 ml vody
- 1 PL cukru
- hrubozrnná soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Párty tyčinky
Suroviny na štartér spolu premiešame v miske, prekryjeme fóliou, aby masa neobschla a necháme pri izbovej teplote kvasiť 12 hodín. K rozkvasenej mase pridáme ingrediencie na cesto a vypracujeme vláčnu a hebkú hmotu, ktorá sa nesmie lepiť. Vložíme do misky, prekryjeme fóliou a necháme 2-3 hodinky oddýchnuť. Cesto položíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 12 rovnakých kúskov. Z každého rukami vyšúľame valec hrubý ako ukazovák a dlhý ako plech. Tyčinky ukladáme na plech s papierom na pečenie s malými odstupmi, tak aby sa nám zmestilo všetkých 12. Plech prekryjeme fóliou alebo druhým plechom a necháme finálne 1-1,5 hodiny vykvasiť. V miske zmiešame vodu a cukor, potrieme tyčinky a nakoniec posypeme makom, sezamom alebo hrubozrnnou soľou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C , bez zaparenia, asi 30 minút. Upečené párty tyčinky by mali mať krásnu zlatistú farbu. Pred podávaním necháme vychladnúť.
Šéfkuchár: Naty Žúreková Štefková | Recept z epizódy: 21. 10. 2019
Ingrediencie
- na štartér:
- 100 g pšeničnej múky polohrubej na kváskovanie
- 100 ml vody
- 1 PL kvásku
- na cesto:
- 200 g pšeničnej múky polohrubej na kváskovanie
- 1 žĺtok
- 1 PL kyslej smotany
- 90 g masla
- 1 ČL soli
- + na potretie:
- 100 ml vody
- 1 PL cukru
- hrubozrnná soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame