Ingrediencie
- 90 g celozrnnej pšeničnej múky
- 160 g pšeničnej múky chlebovej na kváskovanie
- 160 g vody
- 2 PL kvásku
- 1 ½ ČL soli
- 1 ČL mletej rasce
- 2 PL maku
- 1 PL hnedého ľanu
- 1 ČL sladu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Makový chlieb
Všetky suroviny spolu zmiešame v mise tak, aby sa spojili a vytvorili kompaktnú hmotu. Prikryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote prekvasiť 5-6 hodín. Cesto následne vyklopíme na pomúčenú dosku, premiesime v rukách a vytvarujeme bochník v tvare gule. Takto pripravené uložíme na papier na pečenie a necháme asi 30 minút kvasiť. Zatiaľ rozohrejeme rúru na 250 stupňov Celzia, vrátane plechu, na ktorom budeme piecť a plechu na zaparenie. Chlebík nakrojíme do kríža, aby sme mu pomohli rásť a vložíme ho do rúry. Do spodného plechu nalejeme hrnček vody, rúru zatvoríme, aby nám neunikla para. Pečieme asi 10 minút. Potom rúru vyvetráme, vyberieme plech s vodou a teplotu znížime na 200 stupňov Celzia. Pri tejto teplote chlebík dopekáme ešte 20 minút. Po upečení chlebík poklepeme, mal by znieť jasne a duto. Necháme vychladnúť na mriežke a až potom môžeme krájať.
Šéfkuchár: Naty Žúreková Štefková | Recept z epizódy: 21. 10. 2019
Ingrediencie
- 90 g celozrnnej pšeničnej múky
- 160 g pšeničnej múky chlebovej na kváskovanie
- 160 g vody
- 2 PL kvásku
- 1 ½ ČL soli
- 1 ČL mletej rasce
- 2 PL maku
- 1 PL hnedého ľanu
- 1 ČL sladu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame