Ingrediencie
- 275 g pšeničnej múky hladkej na kváskovanie
- 100 g vločiek (mix)
- 60 g kryštálového cukru
- 450 ml mlieka
- 75 g vody, resp. podľa potreby
- 1 PL kvásku
- 1 vajce
- 1 jablko
- škorica
- +
- drobné ovocie (ríbezle, maliny, čučoriedky)
- med
- práškový cukor
- medovka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kváskové lievance
Múku zmiešame s vločkami, pridáme kryštálový cukor, mlieko, vodu (podľa potreby) a kvások. Všetko dobre premiešame, prikryjeme neprievzdušným materiálom a necháme kysnúť 12 hodín v chladničke. Následne pridáme jedno ošúpané nastrúhané jablko, vajce a troška škorice. Znova zľahka premiešame.
Z hotového cesta tvarujeme lievance, ktoré vysmážame, najlepšie nasucho, t.j. bez tuku, na panvici. Ak by sa cesto lepilo, môžeme pridať troška oleja. Hotové servírujeme s drobným ovocím, dochutené medom a posypané práškovým cukrom. Môžeme dozdobiť medovkou.
Šéfkuchár: Naty Žúreková Štefková | Recept z epizódy: 06. 10. 2019
Ingrediencie
- 275 g pšeničnej múky hladkej na kváskovanie
- 100 g vločiek (mix)
- 60 g kryštálového cukru
- 450 ml mlieka
- 75 g vody, resp. podľa potreby
- 1 PL kvásku
- 1 vajce
- 1 jablko
- škorica
- +
- drobné ovocie (ríbezle, maliny, čučoriedky)
- med
- práškový cukor
- medovka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame