Ingrediencie
- na zajaca v omáčke:
- 1 zajac
- olej
- 2 mrkvy
- ½ zeleru
- 100 g šampiňónov
- 200 g datlí
- 1 PL kryštálového cukru
- maslo
- 300 ml červeného vína
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 100 ml mäsového vývaru
- tymián
- celé čierne korenie
- celé nové korenie
- bobkový list
- borievky
- soľ
- na pečenú tekvicu:
- 1 tekvica hokkaido
- maslo
- trocha kryštálového cukru
- 1 limetka
- soľ
- na nakladané ríbezle:
- 50 g červených ríbezlí
- 50 ml vody
- 50 ml octu
- 50 g kryštálového cukru
- bobkový list
- celé nové korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zajac v omáčke zo sušených datlí, nakladané ríbezle a krém z pečenej tekvice
Na oleji opečieme časť nakrájanej koreňovej zeleniny, šampiňónov a datle. Pridáme trošku cukru, maslo, červené víno, paradajkový pretlak a vývar. Osoleného zajaca vložíme do pekáča a zalejeme marinádou. Dochutíme tymianom, celým čiernym a novým korením, bobkovým listom a borievkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi hodinu. Po upečení výpek zlejeme, precedíme a necháme zredukovať. Na masle opečieme zvyšok zeleniny aj šampiňónov a vložíme do zredukovanej omáčky.
Tekvicu vcelku zabalíme do alobalu a pečieme v rúre vyhriatej na 180°c asi hodinu. Z upečenej tekvice vydlabeme jadierka, rozmixujeme s maslom, dochutíme soľou, limetkovou šťavou a troškou cukru.
Vodu, cukor a ocot povaríme. Pridáme ríbezle, bobkový list a celé nové korenie. Znova krátko povaríme.
Zajačie mäso podávame preliate omáčkou, ako prílohu tekvicový krém a nakladané ríbezle.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 18. 09. 2022
Ingrediencie
- na zajaca v omáčke:
- 1 zajac
- olej
- 2 mrkvy
- ½ zeleru
- 100 g šampiňónov
- 200 g datlí
- 1 PL kryštálového cukru
- maslo
- 300 ml červeného vína
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 100 ml mäsového vývaru
- tymián
- celé čierne korenie
- celé nové korenie
- bobkový list
- borievky
- soľ
- na pečenú tekvicu:
- 1 tekvica hokkaido
- maslo
- trocha kryštálového cukru
- 1 limetka
- soľ
- na nakladané ríbezle:
- 50 g červených ríbezlí
- 50 ml vody
- 50 ml octu
- 50 g kryštálového cukru
- bobkový list
- celé nové korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame