Ingrediencie
- 2 stehná z divokého zajaca
- 2 celé hríby
- 3-4 mrkvy
- ½ zeleru
- 1 cibuľa
- slanina
- 2-3 PL slivkového lekváru
- 2-3 PL brusnicového lekváru
- 20 ks ružičkového kelu
- 100 ml červeného vína
- citrónová kôra
- vývar
- bobkový list
- borievky
- čierne korenie
- nové korenie
- tymian
- ocot
- 2-3 PL kryštálový cukor
- 2-3 PL strúhaného perníku
- soľ
- olej
- na knedličky:
- 3 rožky
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček polohrubej múky
- 3 vajcia
- soľ
- muškátový orech
- petržlenová vňať
- maslo na vytretie hrnčekov
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zajac načierno s hrnčekovými knedličkami
Postup zajac: Zajaca vykostíme, odblaníme, prešpikujeme slaninkou, osolíme , okoreníme a opečieme.Vyberieme ho z hrnca, vo výpeku opečieme slaninku, nakrájanú mrkvu a zeler, pridáme bobkový list, tymian, borievky a nové korenie. Prisypeme cukor a zmes skaramelizujeme. Ďalej nastrúhame trochu citrónovej kôry, prilejeme červené víno, vývar a vložíme zajaca späť do hrnca. Zavrieme parný hrniec a dusíme asi 1 hodinu. Znovu vyberieme mäso a pridáme nastrúhaný perník, slivkový a brusnicový lekvár na zahustenie omáčky. Dochutíme octom. Znovu vložíme mäso a ešte 10 až 15 minút povaríme. Zelenina v omáčke sa rozvarí na malé kúsky a je aj s nimi chutná. Kto má rad krémovejšiu konzistenciu, môže si omáčku prepasírovať alebo rozmixovať. Ako prílohu na cibuľke osmažíme hríby, slaninku a ružičkový kel.
Postup knedličky: Rožky nakrájame na kocky, osolíme a opečieme ich. Zmiešame mlieko, žĺtky, múku, soľ a zmesou zalejeme žĺtky. Pridáme petržlenovú vňať a muškátový orech. Vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme k zmesi a ľahko premiešame. Maslom vytrieme hrnčeky, ktoré naplníme do troch štvrtín. Varíme v hrnci s vriacou vodou približne 18 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 04. 12. 2016
Ingrediencie
- 2 stehná z divokého zajaca
- 2 celé hríby
- 3-4 mrkvy
- ½ zeleru
- 1 cibuľa
- slanina
- 2-3 PL slivkového lekváru
- 2-3 PL brusnicového lekváru
- 20 ks ružičkového kelu
- 100 ml červeného vína
- citrónová kôra
- vývar
- bobkový list
- borievky
- čierne korenie
- nové korenie
- tymian
- ocot
- 2-3 PL kryštálový cukor
- 2-3 PL strúhaného perníku
- soľ
- olej
- na knedličky:
- 3 rožky
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček polohrubej múky
- 3 vajcia
- soľ
- muškátový orech
- petržlenová vňať
- maslo na vytretie hrnčekov
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame