Ingrediencie
- Suroviny na zajaca:
- 1 naporciovaný zajac
- olivový olej
- 2 mrkvy
- stopkový zeler
- 2 zemiaky
- 150 ml bieleho vína
- citrón
- rozmarín
- šafran
- 4-5 strúčikov cesnaku
- cibuľa
- čerstvé čili
- celozrnná soľ
- čierne korenie
- Suroviny na Shiacciatu:
- 2 PL oleja
- 400 ml vody
- 500 g hladkej múky
- ½ kvasníc
- soľ
- olej a múka na potretie a vysypanie plechu
- trochu oleja na potretie koláča
- rozmarín
- 2 strúčiky cesnaku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Toskánky zajac podávaný s domácou Schiacciatou
Postup zajac:
Naporciovaného zajaca osolíme a okoreníme. Na panvicu pridáme olej, neošúpaný napučený cesnak, nakrájanú cibuľu a čerstvé čili. Zajaca na ňom sprudka opečieme a dochutíme rozmarínom, potom ho vložíme do tlakového hrnca, zalejeme výpekom, vínom, pridáme šafran a trošku vody. Prikryjeme a necháme dusiť. Ďalej si nakrájame zeleninu, ktorú prisypeme neskôr, keď je už zajac skoro hotový a dusíme do mäkka. Na záver pridáme kôru z citróna a ešte trocha rozmarínu, prípadne dochutíme soľou a korením.
Postup shiacciata:
Z oleja, múky, droždia, vody a soli pripravíme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Plech potrieme olejom a vysypeme múkou, roztiahneme naň cesto a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180-200 stupňov asi 30 minút. Olej, roztlačený cesnak, rozmarín a soľ zmiešame a zmesou potrieme hotový koláč. Ešte môžeme dosoliť.
Šéfkuchár: Sáva Popovič | Recept z epizódy: 06. 11. 2016
Ingrediencie
- Suroviny na zajaca:
- 1 naporciovaný zajac
- olivový olej
- 2 mrkvy
- stopkový zeler
- 2 zemiaky
- 150 ml bieleho vína
- citrón
- rozmarín
- šafran
- 4-5 strúčikov cesnaku
- cibuľa
- čerstvé čili
- celozrnná soľ
- čierne korenie
- Suroviny na Shiacciatu:
- 2 PL oleja
- 400 ml vody
- 500 g hladkej múky
- ½ kvasníc
- soľ
- olej a múka na potretie a vysypanie plechu
- trochu oleja na potretie koláča
- rozmarín
- 2 strúčiky cesnaku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame