Toskánky zajac podávaný s domácou Schiacciatou - Tajomstvo mojej kuchyne

Toskánky zajac podávaný s domácou Schiacciatou

Maspoma

Postup zajac: 

Naporciovaného zajaca osolíme a okoreníme. Na panvicu pridáme olej,  neošúpaný  napučený cesnak, nakrájanú cibuľu a čerstvé čili. Zajaca na ňom sprudka opečieme a dochutíme rozmarínom, potom ho vložíme do tlakového hrnca, zalejeme výpekom, vínom, pridáme šafran a trošku vody.  Prikryjeme a necháme dusiť. Ďalej si nakrájame zeleninu, ktorú prisypeme neskôr, keď je už zajac skoro hotový a dusíme do mäkka.  Na záver pridáme kôru z citróna a ešte trocha rozmarínu, prípadne dochutíme soľou a korením.

Postup shiacciata:

Z oleja, múky, droždia, vody a soli pripravíme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Plech potrieme olejom a vysypeme múkou, roztiahneme naň cesto a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180-200 stupňov asi 30 minút. Olej, roztlačený cesnak, rozmarín a soľ zmiešame a zmesou potrieme hotový koláč. Ešte môžeme dosoliť.

Maspoma

Šéfkuchár: Sáva Popovič | Recept z epizódy: 06. 11. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu