Ingrediencie
- 4 zadné králičie stehná,
- údená slaninka,
- 4 veľké paradajky,
- 6 stredných zemiakov,
- Cibuľa,
- 4 strúčiky cesnaku,
- zväzok petržlenovej vňate,
- maslo,
- syr Avin,
- kúsok Eidamu,
- horčica,
- olej,
- Dobrota,
- čierne korenie, majoránka, kmín drvený, rozmarín
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Špikované králičie stehno s Avinom
Umyté a odblanené stehná našpikujeme slaninkou a cesnakom, okoreníme s Dobrotou, rascou, rozmarínom a majoránkou, podlejeme vodou a dáme do rúry piecť. Podľa potreby podlievame a obraciame. Keď je mäso už mäkké, odkryjeme a zapečieme do zlatista.
Plnené paradajky: Paradajkám odrežeme vrch a vnútro vydlabeme lyžičkou. Cibuľku nakrájame najemno, Avin rozdrvíme, pridáme trošku horčice, korenia, strúhaného cesnaku a všetko premiešame. Touto zmesou naplníme vydlabané paradajky a na vrch nastrúhame Eidam. Dáme zapiecť do rúry na 15 minút.
Príloha: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a uvaríme v slanej vode. Na masle speníme na kocky nakrájanú cibuľku, uvarené zemiaky scedíme a nasypeme ich do cibuľky s maslom. Dochutíme soľou, posypeme petržlenovou vňaťou, premiešame a servírujeme.
Šéfkuchár: Július Varga | Recept z epizódy: 05. 02. 2012
Ingrediencie
- 4 zadné králičie stehná,
- údená slaninka,
- 4 veľké paradajky,
- 6 stredných zemiakov,
- Cibuľa,
- 4 strúčiky cesnaku,
- zväzok petržlenovej vňate,
- maslo,
- syr Avin,
- kúsok Eidamu,
- horčica,
- olej,
- Dobrota,
- čierne korenie, majoránka, kmín drvený, rozmarín
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame