Ingrediencie
- králičí chrbá,
- 70 g kuracích pŕs,
- 100 ml sladkej smotany,
- 7-8 sušených sliviek,
- 7-8 mandlí,
- petržlenová vňať,
- olej,
- čerstvé bylinky (rozmarín, tymián),
- 1 PL masla,
- na slivkovú omáčku:
- 200 g sliviek,
- šťava z 1 citróna,
- 2 PL cukru,
- 2 PL masla
- na krokety:
- 3 varené zemiaky,
- 100 g uvarených a ošúpaných gaštanov,
- 1 PL hladkej múky,
- 2 KL Gustinu,
- 2 vajcia,
- hladká múka, mandľová strúhanka a 2 vajcia na obaľovanie,
- olej na vyprážanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnený králičí chrbát a gaštanové krokety
Králičí chrbát vykostíme, kuracie prsia pomelieme, schladíme ľadom, pridáme posekanú petržlenovú vňať a sladkú smotanu. Vzniknutou mäsovou penou naplníme chrbát a poukladáme naň sušené slivky naplnené mandľami. Alobal potrieme maslom, uložíme naň čerstvé bylinky, potom zvinutý chrbát a zabalíme. Uložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a pečieme 25-30 minút. Po vypnutí necháme ešte 10-15 minút v uzavretom alobale odpočívať.
Gaštany aj zemiaky nastrúhame, pridáme 2 žĺtky, Gustin, hladkú múku, vyformujeme krokety a obalíme v trojobale z vajec, múky a mandľovej strúhanky. Vyprážame v horúcom oleji. Na panvici roztopíme maslo, pridáme kryš.cukor, citr.šťavu a necháme skaramelizovať. Do karamelu pridáme čerstvé vykôstkované slivky a 2-3 minúty podusíme.
Králičí chrbát podávame nakrájaný na plátky s kroketami a slivkovou omáčkou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 09. 2012
Ingrediencie
- králičí chrbá,
- 70 g kuracích pŕs,
- 100 ml sladkej smotany,
- 7-8 sušených sliviek,
- 7-8 mandlí,
- petržlenová vňať,
- olej,
- čerstvé bylinky (rozmarín, tymián),
- 1 PL masla,
- na slivkovú omáčku:
- 200 g sliviek,
- šťava z 1 citróna,
- 2 PL cukru,
- 2 PL masla
- na krokety:
- 3 varené zemiaky,
- 100 g uvarených a ošúpaných gaštanov,
- 1 PL hladkej múky,
- 2 KL Gustinu,
- 2 vajcia,
- hladká múka, mandľová strúhanka a 2 vajcia na obaľovanie,
- olej na vyprážanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame